Prezračevanje vaše hiše je nadvse pomembno

Prezračevanje vaše hiše je nadvse pomembno

April 1, 2022 Off By Boris Bukovšek

 

Svež zrak v stanovanju neposredno vpliva na zdravje in počutje stanovalcev, zato je treba imeti kvaliteten prezračevalni sistem. Že dolgo ni več dovolj zgolj odpiranje oken in vrat, prav tako v sodobnih stanovanjih ne moremo računati na pasivno zračenje skozi špranje ob stavbnem pohištvu. Prezračevanje je zelo pomembna naloga, ki je ne smemo zanemarjati.

odpiranje-oken-in-vrat

Pogosto se uporabljajo napredni prezračevalni sistemi, ki odlično opravljajo svoje delo. To je smiselna rešitev za prezračevanje sodobnih stanovanj. A vseeno ne moremo misliti, da je to že vse, kar je potrebno za zdrav in svež zrak v stanovanju. Za prezračevalni sistem je treba dobro skrbeti, predvsem je treba redno menjati zračni filter. Zehnder, Paul in druge uveljavljene znamke imajo odlično ponudbo dodatne opreme in nadomestnih filtrov, tako da lahko tudi na dolgi rok vzdržujemo izvrstno kvaliteto zraka v prostoru.

Filter Zehnder je prava izbira za napredne prezračevalne naprave

Sodobne prezračevalne naprave delujejo na različne načine, koristijo različne principe za prečiščevanje zraka. Predvsem to velja za prezračevanje z rekuperacijo, v tem primeru prezračevalni sistem skrbi tudi za zadrževanje toplote in preprečevanje energetskih izgub. A ravno zato moramo biti še toliko bolj pozorni na posamezne funkcije in dele sistema. Pri naprednih Zehnder napravah bomo potrebovali nadomestni filter Zehnder, da bomo lahko na dolgi rok ohranjali visoko kakovost zraka.

Filter Zehnder je kar nujna oprema za uporabnike prezračevalnih naprav tega proizvajalca. Zračni filter je namreč potrošni material, ki ga bo treba prej ali slej zamenjati. O tem, kako dolga je življenjska doba zračnega filtra, odloča več dejavnikov. Praviloma filter Zehnder nima kakšnih velikih pomanjkljivosti, ki bi ogrozile njegovo življenjsko dobo, bolj so problematični vplivi iz okolja. Ponekod so prezračevalni sistemi zelo obremenjeni in je treba filtre pogosteje menjati, kar ni odvisno le od prezračevalne naprave. Vsekakor pa je dobrodošlo to, da lahko filter Zehnder za svoj sistem brez težav dobimo v prosti prodaji, tako da bomo lahko vedno vzdrževali brezhibno delovanje prezračevalnega sistema.

montaza-prezracevalne-naprave

Prepričljiv je tudi filter Paul

Filter bomo seveda izbrali glede na to, kakšno znamko prezračevalnega sistema imamo, pozorni smo tudi na model. Tako je lahko prava izbira filter Paul, tudi ta znamka ima izvrstne prezračevalne naprave. Računamo na to, da bomo z nadomestnimi deli odlično skrbeli za brezhibno pripravljenost sistema, tako pa bo naš dom vedno prijeten in svež.

Tudi filter Paul bo svoje delo dobro opravljal, njegova življenjska doba pa je odvisna predvsem od okolja, v katerem prezračevalna naprava deluje. Ponekod imamo recimo opravka z večjimi obremenitvami, recimo če živimo v bolj prašnem okolju, če imamo okoli hiše peščene površine ali če so v bližini kakšni industrijski obrati. Seveda ni nujno, da se bo filter Paul zamašil zaradi mehanskih obremenitev, filtri imajo tudi druge pomembne naloge in lahko delujejo na različne načine. A ravno vdor drobnih delcev, smeti in prahu je lahko problem, zaradi katerega je treba filter pogosteje menjati. Na srečo lahko tudi filter Paul brez težav dobimo v prodaji.

Kje kupiti filter Paul ali Zehnder?

Paul in Zehnder sta priljubljeni znamki, ki imata odlično podporo za svoje uporabnike. Zato lahko pričakujemo široko razpoložljivost nadomestnih filtrov tudi pri domačih zastopnikih. V trgovini Enetsi dobimo v ponudbi filter Paul in Zehnder, pa tudi druge možnosti za ureditev brezhibnega prezračevalnega sistema v vseh okoliščinah. Pričakujemo lahko, da bomo brez težav vzdrževali izvrstno pripravljenost prezračevalne naprave, tudi če načrtujemo dolgoletno uporabo.

Kvaliteten filter Paul ali Zehnder bo odlično opravil svoje delo. Pozanimati se moramo le o tem, kakšna je pričakovana življenjska doba filtrov v naši prezračevalni napravi in kako lahko preverimo, v kakšnem stanju je filter. Obstajajo tudi drugi razlogi za zamenjavo, v tem primeru pa je vsekakor dobrodošlo, da imamo na voljo originalno nadomestno opremo.