Moto GP Avstrija

Moto GP Avstrija

December 27, 2020 Off By Boris Bukovšek

Moto gp Avstrija je leta 2020 lahko gostila gledalce na tribuni

Vsi motoristični privrženci poznajo dirko moto gp. Avstrija vsako leto gosti dirko za veliko nagrado Avstrije. Leta 2020 je tekma potekala z gledalci na tribuni, kako bo pa leta 2021?

Kje se odvija moto gp Avstrija?

Velika motoristična dirka za veliko nagrado Avtrije se vsako leto odvija v Avstriji. Ne dolgo nazaj so dirkališče prenovili, vsako leto, pa organizatorji poskrbijo za izboljšave in tako vsako leto obiskovalcem priskrbijo nepozabno doživetje. Od leta 2004 je dirkališče v lasti multinacionalke Red Bull, ki je tudi glavni sponzor dirke.

Kdo je bil zmagovalec dirke moto gp Avstrija 2020?

Leta 2020 je zmago na moto gp Avtrija za las ujel italijanski dirkač Andrea Dovizioso, ki dirka za Ducatti. Čeprav je proti koncu tekme vodil Jack Miller, je na koncu pristal na tretjem mestu. Kljub znanemu zmagovalcu, pa so bili vsi gledalci enakega mnenja: da je dirkač, ki je največ pokazal na moto gp Avstrija, kdo drug, kot Valentino Rossi. Slednji pa se je tudi za las izognil hudi nesreči. Ko sta ob veliki hitrosti med sabo zapletla Zarco in Morbidelli, sta jo oba odnesla brez hujših posledic. Hujše pa bi se lahko končalo za Rossija, ki je takrat peljal za njima in se za las izognil letečima motorjema. Če ne bi imel take sreče, bi se zagotovo odvil najbolj črn scenarij. Rossi je bil po dogodku zelo šokiran in celo dejal, da se je ponovno rodil.

Ali si lahko ogledam dirko moto gp Avstrija tudi v živo?

Največji navdušenci nad moto dirkami, ki velja za najbolj nevaren šport, vedo, da lahko vsako tekmo gledajo tudi v živo. Leta 2020, je bilo to sicer odvisno od okoliščin. Ukrepi, ki so se izvajali za zajezitev nove epidemije, niso dopuščali, da bi se vse tekme lahko odvijale z gledalci na tribunah. Medtem ko se je moto gp Avstrija odvijal z gledalci, se je zaključna dirka sezone v Portimau, odvijala brez gledalcev. Temu botruje tudi dejstvo, da je bila dirka moto gp za veliko nagrado Avstrije 2020, poleti, ko se je epidemija umirila, zaključna dirka pa je bila novembra.

Če bo šlo vse po planu, si bo moto gp Avstrija 2021 možno ogledati tudi v živo. Kljub temu, da se lahko okoliščine kadarkoli spremenijo, pa se vam svetuje, da si karte zagotovite čimprej. Ker je veliko oboževalcev, ki bi si radi tekmo ogledali v živo, so karte hitro razprodane. Če ne veste, kje kupiti vstopnice, v iskalnik vpišite moto gp Avstrija vstopnice. Prikazalo se vam bo veliko zadetkov, najverjetneje turističnih agencij, ki imajo v ponudbi tudi tovrstne aranžmaje. V agenciji se pozanimajte, kakšna je cena vstopnice (ponavadi se osnovna giblje okrog 100 evrov). Pozanimajte se tudi, ali se vam bolj splača imeti lasten prevoz, ali pa je cenejše, da vzamete celoten aranžma, se pravi da kupite vstopnice plus avtobusni prevoz. Najboljše pa je, da si vzamete kar nekaj dni dopusta in se zapeljete v Avstrijo in ste prisotni tudi na treningih in ne samo na glavni tekmi za moto gp Avstrija.