Zaščitni epoksi premaz za beton

Zaščitni epoksi premaz za beton

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Talne betonske površine so  v večini primerov izpostavljene velikim  mehanskim, kemičnim in termičnim obremenitvam, zato jih večinoma potrebno obložiti  s keramičnimi ali lesenimi oblogami ali pa površinsko obdelati z raznimi  premazi, ki prenašajo obremenitve in zadostijo estetske zahteve.

 Med najbolj pogosto uporabljene talne premaze štejejo epoksidni in poliuretanski, ki se zaradi izvrstnih mehanskih in estetskih lastnosti uporabljajo v industrijskih in bivalnih objektih.

Odličen premaz za beton epoksi, ki močno ščiti

Epoksi premaz za beton je kot nalašč narejen ravno za takšne vrste površine. Kakovost in obstojnost premaza pa je odvisna tudi od same podlage in kako je narejena. Pred nanosom premaza za beton je potrebno podlago dobro pripraviti zato, da bi dobili čim boljši rezultat.

 Predvsem je treba v celoti odstraniti stari tlak, ploščo je potrebno zares dobro očistiti in odstraniti morebitne mastne madeže, sanirati razpoke in poškodbe betona ter ploščo kar se da čim bolje  izravnati. Na čisto in suho površino lahko nato nanesemo epoksi premaz za beton. Ko je priprava zaključena potem je epoksi premaz za beton pripravljen za nanos. Prednost epoksi premaza za beton je tudi ta, da je potrebna zares tanka količina, da se ustvari močen in trden premaz, ki ščiti pred mehanskimi grožnjami. Epoksi premaz za beton je odlična izbira tudi zato, ker je primeren za prostore, ki morajo biti vedno čisti in urejeni, saj je čiščenje le tega veliko bolj enostavno in praktično.

Kje dobiti vse potrebne informacije o epoksi premazu za beton in kje ga je možno naročiti?

Vse potrebne informacije so na voljo pri podjetju, ki ga proizvaja prav tako pa so informacije na voljo tudi na spletu, saj so le te veliko bolj dostopne, ker se vam ni potrebno voziti v trgovino, da bi tam spraševali prodajalce o izdelku. 

Epoksi premaz za beton lahko naročite preko uradne spletne strani ali pa ga greste iskati v fizično trgovino.