Zakaj za selitve cenik ni javno objavljen?

Zakaj za selitve cenik ni javno objavljen?

June 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Tudi pri večjih in uglednejših selitvenih servisih težko najdemo točne cene njihovih storitev. Običajno za selitve cenik pravzaprav sploh ni naveden ali pa dobimo le okvirno informacijo, s katero si ne moremo kaj dosti pomagati. A seveda za to obstaja dober razlog – selitvene storitve so običajno zelo specifične in vključujejo raznovrstne naloge glede na zahteve posameznega naročnika. To pomeni, da je stroške težko oceniti vnaprej, najbolje bo oddati povpraševanje, na podlagi katerega lahko selitveni servis pripravi točno ponudbo.

Seveda lahko pri nekaterih selitvenih mojstrih dobimo za selitve cenik že objavljen, a običajno so te cene okvirne ali pa navedene tako, da moramo končne stroške vseeno izračunati sami. V vsakem primeru je najbolje že pravočasno pripraviti kar se da razdelan seznam nalog, ki jih prepuščamo selitvenim mojstrom pri načrtovanju in izvedbi selitve, da lahko servis pripravi točno ponudbo. To velja tudi v primeru, da je cenik objavljen, saj se želimo izogniti nepredvidenim stroškom.

Cenik za selitve težko najdemo na spletu

Običajno selitvene mojstre iščemo kar preko spleta, na spletnih straneh je možno najti tudi opis njihovih storitev in seveda cenik. Ni nujno, da bomo pri vsakem ponudniku dobili točno navedbo cen, kar velja recimo za selitveni servis Alemat na https://alemat.si/selitveni-servis-cenik.html. Imamo pa z brskanjem po spletu kar največ možnosti, da najdemo vsaj okvirne ponudbe. Navedena cena nam omogoča, da si izračunamo približne stroške in se lažje odločimo za pravo rešitev.

Celotne ponudbe za selitve cenik včasih ne razkriva

Še en razlog, zakaj je pametno pripraviti natančno povpraševanje, je v tem, da za selitve cenik včasih ne vsebuje prav vseh storitev, še posebej če potrebujemo kakšne zahtevnejše rešitve. Selitveni servisi so precej prilagodljivi in se lahko soočijo s praktično vsakim izzivom, ki ga postavlja selitev, cenik pa se v tem primeru pač prilagodi obsegu in zahtevnosti dela.