Zakaj skleniti dopolnilno zdravstveno zavrovanje?

Zakaj skleniti dopolnilno zdravstveno zavrovanje?

November 26, 2021 Off By Boris Bukovšek

Če želimo biti dobro zavarovani, potem osnovno zavarovanje ne bo prišlo v poštev. To je obvezno zavarovanje, po katerem so krite nujne storitve in osnovni izdelki, ne moremo pa pričakovati, da bomo s tem kritjem zadovoljni v primeru, da bomo imeli kakšne druge opravke z zdravstvenim sistemom. Poskrbeti moramo za druge opcije zavarovanj, ki so prostovoljne. Ena izmed priljubljenih možnosti je dopolnilno zavarovanje, ki pa ima zelo specifično funkcijo.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje služi le tej nalogi, da pokrije razliko pri izdelkih in storitvah, ki so iz obveznega zavarovanja krite le deloma. Tako lahko pričakujemo boljšo izkušnjo pri nekaterih osnovnih storitvah in izdelkih, ki se pri tem uporabljajo, predvsem pa se izognemo visokim stroškom, ki bi lahko nastali pri teh posegih. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje torej koristimo v primeru, da želimo osnovno zavarovanje dopolniti s popolnim kritjem vseh storitev, ki so v osnovno zavarovanje vključene vsaj deloma.

Splača se izbrati dopolnilno zavarovanje pri ugledni zavarovalnici, ki ponuja kar najboljšo izkušnjo. To je lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic, ki je priljubljena izbira zaradi nekaterih dobrodošlih prednosti. Predvsem izstopa dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic z ugodno ceno, ki je vedno dobrodošla pri prostovoljnih možnostih zavarovanja. Ti paketi lahko hitro postanejo kar dragi, če se želimo dobro zavarovati, medtem ko je dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri nekaterih zavarovalnicah zelo ugodno. Poleg tega odgovarja na vse potrebe nekaterih zavarovancev. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic krije vse nujne posege in osnovna zdravljenja, tako da že dobro poskrbimo za morebitne posege, s katerimi bomo soočeni.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Tako je lahko že dopolnilno zavarovanje zadostna izbira, čeprav so na voljo privlačne opcije s področja dodatnih zavarovanj. Pri dopolnilnem zavarovanju je pomembno še to, da izberemo dobro zavarovalnico. Razlike v samem kritju sicer niso relevantne, saj ima to zavarovanje povsod isti namen, se pa razlikujejo postopki pri uveljavljanju pravic.

Triglav je zavarovalnica z dolgoletno tradicijo, ki za socialno varnost svojih zavarovancev skrbi že vrsti let. V svoji ponudbi vam ponuja različna zavarovanja, med katerimi je tudi Triglav nezgodno zavarovanje. Nekateri so sicer mnenja, da je nezgodno zavarovanje še en dodatni strošek in metanje denarja stran, vendar temu to ni. Z nezgodnim zavarovanjem namreč poskrbite tako za vašo varnost kot tudi za varnost vaših najbližjih.

Nezgode ni mogoče predvideti, še manj pa njenih posledic. Če se konča zgolj z zlomom roke, smo lahko veseli, če na drugi strani pomislimo na mnoge težje poškodbe, ki lahko življenje popolnoma spremenijo. Triglav nezgodno zavarovanje v tem primeru poskrbi, da vas posledice nezgode ne bi preveč finančno obremenile in lahko nadomesti primanjkljaj v prihodku. Dodatne odškodnine v primeru težjih poškodb kot je invalidnost, pa so vam lahko v veliko pomoč pri prilagajanju na povsem nov način življenja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna vam ponuja številne ugodnosti

Ali ste kdaj pomislili na to, da so stroški zdravljena lahko visoki tudi po več tisoč evrov? Dokler imamo urejeno osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje so sicer te skrbi odveč, v nasprotnem primeru pa nas lahko zdravljenje drago stane. Če ste zaposleni, potem vam osnovno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, sami pa morate poskrbeti še za dodatno zdravstveno zavarovanje. Eno od teh je dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna, ki vam ponuja tudi nekatere dodatne ugodnosti.

V splošnem velja, da je mesečna premija pri vseh zavarovalnicah enaka, saj je dovoljen le zakonsko določen 3 % popust, ki ga zavarovalnice lahko ponudijo tudi v obliki različnih ugodnosti. Če sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna pri izbranem ponudniku preko spleta, potem bo vaša mesečna premija za 3 % nižja. Ob sklenitvi ste deležni tudi številnih ugodnosti v članstvu Varuh zdravja, v obliki darilnih kartic, prejmete pa še majico in USB ključek.

Dodatno zdravstveno zavarovanje je zelo priporočljiva izbira za praktično vsakogar, saj prinaša dobrodošlo kritje in razne ugodnosti, s katerimi bomo bistveno bolje zavarovani v primeru nezgod, poškodb in bolezni. Seveda so nujni postopki reševanja in zdravljenja kriti že v osnovnem zavarovanju, nepričakovane stroške pa preprečuje dopolnilno zavarovanje. A za celovito kritje je treba izbrati še dodatno zavarovanje, ki nam omogoča res brezskrbno preživljanje svojih dni.

Dodatno zavarovanje je prostovoljno in ga moramo skleniti sami, za to pa imamo na voljo ponudbe različnih zavarovalnic. Sama zavarovanja se prav tako razlikujejo, saj ne gre le za eno zavarovanje, kot to velja za osnovno in dopolnilno zavarovanje. Pravzaprav gre za različne pakete, ki vključujejo različna kritja. Triglav dodatno zavarovanje je zelo dobro razdelano in lahko ponudi kritje za različne življenjske situacije, kar je za mnoge zavarovance najboljša rešitev, saj je možno zavarovanje dobro prilagoditi svojim potrebam. Tako nimamo nepotrebnih stroškov in kritja za storitve, ki jih gotovo ne bomo potrebovali. Ima pa Triglav dodatno zavarovanje še druge prednosti, ki jih lahko pričakujemo, sploh v primerjavi z drugimi slovenskimi zavarovalnicami.

Razlike med zavarovalnicami

Če se odločamo za dodatno zavarovanje, moramo vsekakor upoštevati tudi razlike med zavarovalnicami. Prav pri teh zavarovanjih imajo namreč zavarovalnice veliko svobode pri oblikovanju različnih paketov, tako da bomo pri izbiri teh polic deležni različnih izkušenj. Triglav dodatno zavarovanje ima v tem oziru to prednost, da ponuja prilagodljive pakete z dobrim kritjem. Izberemo lahko tiste, ki pokrivajo storitve, ki jih bomo najverjetneje potrebovali. Še posebej privlačna so tista zavarovanja, ki naslavljajo prav naše potrebe, recimo zavarovanje za zobe ali zavarovanje za storitve specialistov.

Poleg tega se zavarovalnice razlikujejo tudi po dodatni ponudbi oziroma storitvah, ki segajo onkraj samega kritja. Včasih lahko pričakujemo zelo dobro asistenco pri koriščenju storitev zdravstvenega sistema, kar je lahko dober razlog za izbiro te zavarovalnice.