Za Bitcoin Cash cena ni predvidljiva

Za Bitcoin Cash cena ni predvidljiva

October 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Trgovci na področju kriptovalut budno spremljajo vrednosti oziroma cene posameznih kriptokovancev, da lahko izkoristijo najboljše priložnosti in pridejo do kar najboljših zaslužkov. To seveda ni enostavno, saj imamo opravka z mnogimi kriptovalutami, na katere moramo biti pozorni. Ena teh je tudi Bitcoin Cash, ki je zelo zanimiva izbira iz več razlogov. Takoj pritegne pozornost zato, ker je nastala neposredno iz Bitcoina, poleg tega je za Bitcoin Cash cena precej nepredvidljiva in ravno zato odpira nekatere zanimive priložnosti.

Tisti, ki se na trgovanje bolj spoznajo, bodo gotovo imeli v mislih tudi to valuto. Redkokateri investitor verjetno vse upe polaga v Bitcoin Cash, a pametno ga je imeti na radarju, če bo prišlo do velike rasti. Trendi sicer ne razkrivajo veliko, vrednost je dokaj stalna in ponuja potencial, ne pa enkratnih priložnosti, ki jih investitorji iščejo. Tako se ta kriptovaluta stalno giblje nekje v ozadju, čeprav gre po vrednosti za eno izmed največjih kriptovalut na trgu.

Gotovo si zasluži pozornosti in jo je pametno tudi podrobneje spoznati. Poleg tega nam za Bitcoin Cash cena lahko ponudi zanimive priložnosti, če ne takoj pa v prihodnosti. Če smo na te priložnosti pripravljeni, jih bomo znali tudi dobro izkoristiti, ko se pojavijo.

Bitcoin je porodil več novih kriptokovancev, tudi za Bitcoin Cash cena zbuja pozornost investitorjev

Kako se giblje za Bitcoin Cash cena?

Vse kriptovalute imajo precej nepredvidljive cene in večina ima tudi zanimivo zgodovino. Značilne so predvsem zgodbe o uspehu, ki so tako zelo atraktivne za začetnike med investitorji. Za mnoge kovance lahko preberemo, kako so bili dolgo časa vredni le kak cent na enoto, nato so naglo poskočili in začetnim investitorjem ponudili kakšnih 5000% obresti. To je odlična priložnost za nakup in upravičuje investicije v manjše kovance, ki jih lahko kupimo v večjih količinah, nato pa upamo na prodor.

Za Bitcoin Cash cena ni sledila temu vzorcu, temveč je imela povsem edinstven razvoj. Ta kriptokovanec se je namreč razvil oziroma bolje rečeno odcepil neposredno od Bitcoina, kar mu daje določene prednosti, pa tudi določene slabosti. Težko je reči, ali je prednost ali slabost visoka izhodiščna vrednost Bitcoin Casha. Že takoj je bil namreč ta kovanec zelo cenjen, vrednost je presegala 500 evrov na enoto. Še bolj zanimiv je bil skokovit rast vrednosti v prvih mesecih, v prvih dneh leta 2018 je za Bitcoin Cash cena znašala skoraj 2200 evrov, s čimer so si začetni investitorji pridobili zajetne kupčke denarja. A nato je sledilo burno leto, v katerem je Bitcoin Cash izgubljal. Prišlo je do novega razcepa in pojava konkurenčnega Bitcoin potomca, nato pa je kriptotrg zajela še dolga zima, v kateri je Bitcoin Cash životaril na dobrih 100 evrih na enoto. 

Do konca leta 2020 je ta kovanec hiberniral, vrednost se ni bistveno spreminjala oziroma se je stalno vračala, nato pa v letu 2021 s splošno rastjo kriptovalut tudi Bitcoin Cash pridobiva. Ob rekordnih vrednostih Bitcoina je tudi za Bitcoin Cash cena presegla 700 evrov, nato se je ustalila na okoli 500 evrih, torej je vsaj dosegla izhodiščno raven.

Kaj za Bitcoin Cash cena pomeni za prihodnost?

Investitorji, ki so dobro izkoristili rast kriptovalut v letu 2021, so nekaj iztržili tudi iz tega kovanca. Tisti, ki so se navduševali nad zgodnjimi uspehi, so se z nakupom na vrhuncu močno opekli. A to še nič ne pove glede gibanja vrednosti v prihodnje, saj imamo pred seboj obdobje okrevanja gospodarstva in pričakovane postopne rasti. Pričakovati je, da se za Bitcoin Cash cena ne bo drastično spreminjala. To sicer pomeni, da za investitorje ne bo kakšnih velikih priložnosti, poleg tega je težko napovedati, ali bo vrednost rasla ali padala.

Problem je v tem, da za Bitcoin Cash cena temelji na nekaterih dokaj negotovih faktorjih, pa tudi na nekaterih ugodnih dejavnikih. Če se ti temelji zamajejo, pride lahko do sprememb v obeh smereh. Velikega potenciala za kakšne dobre špekulativne nakupe verjetno ni, ni pa treba hiteti s prodajo.

Za Bitcoin Cash cena ponuja dobre priložnosti, če znamo izbrati pravi trenutek za nakup

Kako je za Bitcoin Cash cena določena?

Svojo vrednost je Bitcoin Cash dobil z odcepitvijo od Bitcoina, zato je imel v izhodišču veliko višjo vrednost, kot jo imajo običajno nove kriptovalute. Tako je postal takoj zanimiv, bil je zanesljiv in poznan, posledično je vrednost poskočila. A zgolj povezava z Bitcoinom ni dovolj, da bi lahko kovanec vzdrževal visoko vrednost.

Vrednost pada predvsem zato, ker se je Bitcoin Cash predstavljal le kot Bitcoinov potomec, pri tem pa ni ponudil ničesar zanimivega. V izhodišču je izkoristil skrbi tistih, ki so imeli pomisleke glede omejitev pri Bitcoinu in so pričakovali neomejeno rast, a izkazalo se je, da Bitcoin Cash pravzaprav ne ponuja drastičnih novosti in tudi ne bo prehitel Bitcoina po priljubljenosti v »resničnem svetu«. Dandanes lahko Bitcoin Cash sicer ponekod s pridom uporabljamo, a se ni uspel uveljaviti do te mere, da bi lahko sam vzdrževal visoko vrednost. Za Bitcoin Cash cena tako niha glede na zunanje vplive, ki so precej nepredvidljivi, sploh če se še nekoliko zamaje podpora temu projektu.