Z električnim invalidskim skuterjem do lažjega življenja

Z električnim invalidskim skuterjem do lažjega življenja

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Invalidski električni skuter bo gibalno oviranim osebam omogočil enostavnejše in lažje gibanje, prav tako pa jim bo omogočil, da bodo ponovno lahko svoje obveznosti opravili sami saj bodo lahko enostavneje odšli do trgovine, pošte, banke ali pa zdravnika. Invalidski električni skuter je narejen ergonomsko in po najvišjih kakovostnih standardih.

Kaj električni invalidski skuter omogoča in kako do njega?

Večina ljudi, ki imajo težavo s hojo ali pa daljšimi razdaljami se kar nekaj časa otepa misli, da bi uporabljali električni invalidski skuter, saj imajo občutek, da niso več tako samostojni in da ne morejo funkcionirati tako, kot so to počeli prej pred svojimi zdravstvenimi težavami. Vendar električni invalidski skuter zelo olajša posameznikovo življenje, pot do trgovine je lažja, saj lahko v košarico, ki je nameščena na sprednjem delu odloži stvari, odhod do pošte, banke pa tudi ne bo več ovira.

Za izbiro invalidskega skuterja se lahko odločite pri osebnem zdravniku ali pa to storite pri različnih ponudnikih, kot je Rehapar. Cene so predvsem odvisne od tega za kako sodoben oziroma dodelan električni invalidski skuter gre. Večina ponudnikov nudi tudi obročno odplačevanje, da je osebi lažje kupiti električni invalidski skuter. 

V nekaterih primerih lahko osebni zdravnik osebe napiše napotnico s katero potem oseba brezplačno prejme električni invalidski skuter, vendar pa mora za to izpolnjevati seveda ustrezne pogoje, da bi ga lahko brezplačno prejel.

Prednosti, če imate električni invalidski skuter

Zagotovo je velika prednost ta, da se oseba lahko sama odpravi po opravkih. Električni invalidski skuter bo posamezniku olajšal priti iz točke A do točke B. Narejen je po najvišjih standardih, tako da je zelo varen za uporabo, prav tako pa je zelo udoben, saj ima ergonomsko oblikovan sedež.

Velika prednost je tudi ta, da je njegova konstrukcija lahka in se ga enostavno premika. Prav tako ima veliko možnosti za shranjevanje.