Tudi mini projektorji so lahko dobri

Tudi mini projektorji so lahko dobri

June 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Pri nakupu projekcijske opreme se običajno osredotočamo na kakovostno opremo višjega ranga, saj nismo pripravljeni sklepati kompromisov. A seveda ni nujno, da bo prava izbira prav dražja oprema, četudi pri tej lahko pričakujemo boljšo zmogljivost. Včasih na naše potrebe dobro odgovori že mini projektor, ki je v zadnjih letih kar priljubljena izbira pri različnih vrstah uporabnikov.

Seveda je zelo pomembno, da tudi mini projektor izberemo na podlagi dejanskih specifikacij in pričakovanj, saj dobimo med temi izdelki veliko takšnih, ki niso kos zahtevnejšim nalogam. A izkaže se, da imamo na voljo povsem spodobne projektorje v kompaktnih ohišjih. Pri uglednih trgovcih, kot je Center projekcije, najdemo zanesljivo ponudbo kakovostnih kompaktnih projektorjev, tako da ne bo treba sklepati velikih kompromisov.

Mini projektorji v primerjavi z velikimi

Če brskamo po višjem cenovnem rangu, najdemo zelo prepričljivo ponudbo mini projektorjev. Pri teh izdelkih je pravzaprav razlika le v dimenzijah ohišja, ostale specifikacije so lahko prav tako impresivne kot pri večjih projektorjih. In tudi dejansko se takšna oprema pogosto uporablja na enak način, le da so kompaktni projektorji enostavnejši za uporabo in lažji za prenašanje.

Pogosteje pa so mini projektorji nekoliko manj zmogljivi, saj žrtvujemo nekaj zmogljivosti žarnice oziroma osvetlitve. Pričakujemo nižjo svetilnost in ločljivost, kar seveda ni nujno velika pomanjkljivost. Takšni projektorji se odlično znajdejo v različnih okoljih, so zelo prilagodljivi in jih brez težav povežemo z drugimi napravami.

Mini projektorji v nižjem cenovnem rangu

Dobrih mini projektorjev ne smemo zamenjevati s tistimi, ki jih dobimo v nižjem cenovnem rangu. To so povsem preprosti projektorji, ki se povezujejo s telefoni in drugimi mobilnimi napravami. Tak projektor lahko ponudi dobro sliko v idealnih razmerah, a ne moremo se zanašati na to, da bo naprava res dobro delovala za kakšen resen namen uporabe. Mini projektor po sumljivo ugodni ceni običajno ni pametna izbira za nakup.