Thule nosilci nimajo konkurence

Thule nosilci nimajo konkurence

October 22, 2021 Off By Boris Bukovšek

Znamko Thule bodo gotovo takoj prepoznali tisti, ki s svojim avtomobilom vsaj občasno prevažajo še kaj dodatnega tovora, ne le tistega, ki ga je možno spraviti v prtljažnik. Pravzaprav pa bodo ime prepoznali vsi, ki so nekoliko pozorni na svojo okolico ob sprehodu po parkirišču – Thule nosilci so izredno priljubljeni in jih lahko takoj opazimo na mnogih vozilih. Kot zanimivost, ime bo zbudilo tudi pozornost ljubiteljev antične mitologije, saj označuje mitično pokrajino na severu Evrope, ki so jo imeli v takratnih časih za najsevernejši konec sveta. Glede na to, da podjetje Thule izvira s Švedske, je to ime povsem primerno.

Danes najdemo njihove izdelke na vseh koncih sveta, kar je še dodaten dokaz, da gre za vrhunsko opremo, ki dobro opravlja svoje delo. Pri nosilcih si namreč ne moremo privoščiti večjih kompromisov. Potrebujemo zmogljivo opremo, ki prenaša tudi večje obremenitve, in to v različnih razmerah. Thule nosilci so prava izbira za tiste, ki prevažajo z vozilom kakšne posebne tovore, ni pa nujno, da gre le za zahtevne uporabnike. Tudi običajni vozniki bi radi včasih kaj namestili na strešni kovček, poleg tega pri znamki Thule najdemo tudi druge domiselne rešitve. 

Thule nosilci za kolesa na vlečni kljuki

Ena izmed posebej elegantnih domislic je namestitev nosilca na vlečno kljuko vozila. To so Thule nosilci za kolesa, ki so zelo posrečeni predvsem za ljubitelje kolesarjenja v naravi. Z dobrim nosilcem se nam namreč takoj odpre bistveno širši domet in lahko s kolesom dosežemo tudi tiste kotičke, ki bi jih sicer občudovali le na zemljevidu. Dobili bomo elegantno rešitev za prevoz svojega kolesa, kar je dobrodošlo že pri vsakdanji rekreaciji, še bolj pa pomaga pri organizaciji kakšnih daljših izletov. 

Thule nosilci nam omogočajo, da vzamemo kolo s seboj na počitnice ali na druge poti, vedno lahko pričakujemo, da bo nosilec odlično deloval in omogočal varno in zanesljivo tovorjenje koles. Takšna izvedba je zelo elegantna tudi zato, ker ne spreminja voznih lastnosti vozila. Ne povečuje višine, tudi dolžino le za nekaj centimetrov podaljša. Predvsem pa ne pokvari aerodinamike in ne moti zračnega toka, torej ne povzroča večje porabe goriva.

Morda bi si mislili, da bo nosilec na vlečni kljuki moteč pri uporabi vozila oziroma pri dostopu do prtljažnika, a seveda proizvajalec na takšne situacije že pravočasno pomisli. Tako so Thule nosilci zelo dobro prilagojeni takšni uporabi. Enostavno lahko pridemo do prtljažnika, tudi ko imamo nameščen nosilec – ta se namreč elegantno nagne in umakne s poti.

nosilci za kolesa

S Thule nosilci lahko zapeljemo kolo tudi na morje

Na voljo so različni Thule nosilci za kolesa. Prilagajajo se različnim potrebam uporabnikov, ki želijo prevažati svoja kolesa. Predvsem se modeli razlikujejo v tem, koliko koles je možno na enem nosilcu prevažati. Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki želijo s seboj vzeti kolesa za celo družino, seveda pa so še bolj elegantni nosilci za eno ali dve kolesi. V ponudbi znamke Thule bo gotovo možno najti pravo rešitev za vse, ki želijo s seboj na pot vzeti tudi svoje kolo.

Drugi Thule nosilci

Vodilni proizvajalec avtomobilskih nosilcev ponuja širok nabor različnih modelov, ki ne ustrezajo le kolesarjem. Bodo pa prav kolesarji z zanimanjem preverili še ponudbo drugih nosilcev za kolesa. Thule namreč ponuja tudi modele, ki se namestijo na streho ali kar na vrata prtljažnika.

Drugi Thule nosilci ponujajo vsestranske opcije za prevoz drugega tovora. Našli bomo tudi vsestranske nosilce, ki so seveda zelo priročni in lahko priskočijo na pomoč praktično vsakemu vozniku. Včasih se uporabljajo univerzalni nosilci, pri katerih sicer izstopa tudi znamka Menabo, ki je znana prav po univerzalnih nosilcih za osebne avtomobile.

Nadalje si zaslužijo omembe še Thule nosilci za različna vozila, ki se pogosto uporabljajo za kakšne službene naloge. Če moramo prevažati kakšna večja bremena ali večje tovore, bodo prišli takšni nosilci še kako prav, spet pa se dobro obnese tudi Menabo nosilec. Na ta način recimo prevažamo tudi kakšne kajake, rafte in podobno opremo.

Thule nosilci in druga oprema za posebne tovore

Potrebovali bomo morda še nekaj druge opreme. Predvsem to velja za univerzalne nosilce znamke Menabo, ki se uporabljajo v kombinaciji s strešnimi sanmi, nanje pa namestimo strešne kovčke in drugo opremo. Še kako dobrodošla je torej tudi ponudba takšne dodatne opreme. Tudi Thule nosilci potrebujejo kakšno dodatno opremo, bomo pa tako pri Thule kot Menabo nosilec lahko opremili s kakovostno dodatno opremo teh znamk.

S Thule nosilci lahko z avtom zapeljemo marsikaj

Tako so dokaj priljubljeni tudi strešni kovčki in drugi pripomočki, ki nam dejansko omogočajo prevoz tovora. Že res, da včasih lahko tovor namestimo kar na sam nosilec, a običajno je bolje uporabiti prilagojeno opremo, ki je bistveno bolj elegantna in uporabna. Strešni kovčki in podobne rešitve nudijo izvrstno možnost za prevoz raznega tovora, poleg tega so za uporabnika vedno zelo praktične. Enostavno dostopamo do dodatne prtljažne kapacitete, kar je zelo dobrodošlo, če se odpravljamo na dopust ali pa se ukvarjamo s kakšnimi aktivnostmi, pri katerih imamo več tovora. Thule nosilci bodo tudi v takšnih primerih gotovo zelo prepričljivi.