Steklena streha in drsna zasteklitev – top ureditev vsakega prostora!

Steklena streha in drsna zasteklitev – top ureditev vsakega prostora!

December 10, 2023 Off By Boris Bukovšek

Naravna svetloba in ustvarjanje povezave med notranjim ter zunanjim okoljem postajata vedno pomembnejša vidika sodobnega oblikovanja prostora. V tem kontekstu postajata steklena streha in drsna zasteklitev priljubljena izbira za tiste, ki si želijo izjemno in funkcionalno urediti svoj prostor. Obe rešitvi ne le, da odpirata nove dimenzije estetike, temveč prinašata tudi številne praktične prednosti, ki presegajo meje klasičnih oblikovalskih pristopov.

Obilje naravne svetlobe, ki jo omogočajo steklene strehe in drsna zasteklitev, ima bistven vpliv na bivalno klimo in počutje v prostoru. Zadostna količina naravne svetlobe čez dan izboljšuje razpoloženje in energijo oseb, ki se nahajajo v prostoru, ter prispeva tudi k boljšemu zdravju, saj blagodejno vpliva na stres in dober spanec.

Steklena streha in drsna zasteklitev terase ter balkona omogočata maksimalen vnos dnevne svetlobe, kar ustvarja svetlejše, bolj odprte in zračne prostore. Ne samo, da bo steklen prostor dobil novo estetsko vrednost, ampak bo bistveno izboljšal tudi bivanjsko izkušnjo v njem.

Steklena streha bo odprla in osvetlila vsak prostor

Steklena streha je vse bolj zaželen arhitekturni element, ki lahko v vsak kotiček objekta prinaša dodaten vir naravne svetlobe. 

Od teras do zimskih vrtov, steklena streha zagotavlja svetel in odprt prostor, ki notranje udobje združuje z zunanjim okoljem

Pravi strokovnjaki za rešitve steklenih streh so v podjetju MN Steklo, ki pri svojem delu izpolnjuje tako vse estetske kot funkcionalne zahteve.

V MN Steklo d.o.o. inovativne rešitve predstavljajo s svojimi dvižnimi strehami, ki se raztezajo do 11, 2 m in imajo steklene plošče širine do 4 m. Njihove steklene strehe so idealne tudi za hotele, restavracije in podjetja. 

V domačih okoljih pa te strehe omogočajo večji uporabni prostor na terasah in drugod, izstopajo pa z možnostjo samodejnega odpiranja do kar 90 % svoje površine. Sistem je združljiv z naprednimi domačimi avtomatizacijskimi aplikacijami in senzorji

Steklene strehe niso samo privlačne za oko, ampak omogočajo tudi izboljšano toplotno in zvočno izolacijo. To pomeni večje udobje in manjše stroške ogrevanja. So vodotesne, zrakotesne in energetsko učinkovite. Poleg tega so zelo prilagodljive za različne življenjske sloge in poslovne potrebe. Zmagovalna kombinacija!

Steklena streha nudi torej neprekosljivo kombinacijo stila, funkcionalnosti in prilagodljivosti. Ne glede na to, ali želite osvetliti svoj dom z naravno svetlobo ali vašemu poslovnemu prostoru dodati pridih modernosti, je ta rešitev idealna izbira.  

Z drsno zasteklitvijo balkona do dodatne površine

V majhnih stanovanjih je vsak dodaten kvadratni meter prostora neprecenljiv. Zato ne preseneča dejstvo, da se vse več ljudi odloča za zasteklitev balkona, saj s tem pridobijo dodaten uporaben prostor. 

V podjetju MN Steklo je drsna zasteklitev balkona že skoraj rutinsko opravilo, saj je balkon sestavni del skoraj vsakega objekta, želje in potrebe po dodatnih in svetlih površinah pa vse večje.

Drsna zasteklitev balkona je torej enostaven in stroškovno učinkovit način za pridobitev svetlega in zračnega prostora, ki ga lahko uporabite za shranjevanje, sproščanje, vadbo, igro ali pa morda sušenje perila.

Zasteklitev balkona je sicer mogoče izvesti na več načinov:

  • fiksno,
  • s klasično zasteklitvijo z okni,
  • z drsno zasteklitvijo.

Glede na vaše potrebe in želje lahko izberete enoslojno, dvoslojno ali troslojno zasteklitev.


V ponudbi podjetja MN Steklo je drsna zasteklitev balkona v bloku ali hiši brez omejitev. Omogočajo vam, da se sproščate ob skodelici kave in čudovitem razgledu v vseh vremenskih pogojih, ob tem pa pridobite prostor za kakovostno preživljanje prostega časa. 

Z drsno zasteklitvijo terase do piknikov v vseh letnih časih

Zamislite si, da bi na svoji terasi lahko uživali v vseh letnih časih in vremenskih razmerah, popolnoma v skladu z vizijo, ki ste jo imeli ob njenem načrtovanju. 

Terasa je pogosto osrednji prostor družabnega življenja v toplejših mesecih, ne glede na to, ali se nahaja v zasebnem ali javnem prostoru. 

Terase se razlikujejo po velikosti, obliki, slogu in lokaciji, lahko so pokrite ali nepokrite. Prav slednje pogosto ne izkoriščajo svojega polnega potenciala. To se lahko preprosto reši z drsno zasteklitvijo!

Glavna prednost drsno zastekljene terase je, da kljub vremenskim razmeram ohranjate prostor, ki je bil do zdaj omejen zgolj na sončne dni. Med steklenimi lamelami ni stebrov, temveč visokokakovostna vodoodporna, protihrupna silikonska tesnila, ki omogočajo, da ne izgubljate svetlobe in še vedno ohranjate stik z naravo.

Drsna zasteklitev terase z izbranimi kakovostnimi materiali je zagotovo dodana vrednost za vsak dom! 

Prilagodljivost prostora še nikoli ni bila lažja 

Napredne možnosti zasteklitev omogočajo izjemno prilagodljivost prostorov. Z inovativnimi rešitvami, kot so steklene strehe in drsna zasteklitev terase ali balkona, se lahko prostori hitro in enostavno spreminjajo glede na potrebe in vremenske pogoje. Ta tehnologija balkone in terase spreminja v večnamenske prostore, uporabne skozi vso leto.

Zaradi takšnih rešitev je ustvarjanje prostorov, ki se lahko hitro spreminjajo in prilagajajo, lažje kot kdajkoli prej. Stopite v stik s podjetjem MN Steklo in skupaj boste vašemu domu dodali piko na i!