Steklena drsna vrata imajo velik potencial

Steklena drsna vrata imajo velik potencial

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Pri izbiri vrat moramo biti pozorni na različne dejavnike, ki odločajo o končnem zadovoljstvu. Seveda ne upoštevamo le zadovoljstva kupca, temveč mislimo predvsem na vse končne uporabnike, ki so večinoma obiskovalci, mogoče tudi stranke. To velja za večja vrata, ki se uporabljajo v poslovnih in komercialnih prostorih, doma imamo z izbiro nekoliko manj dela in se lahko brez skrbi odločimo tudi za kakšne enostavne in poceni rešitve. V poslovnem svetu pa so praviloma najbolj prepričljiva steklena drsna vrata, ki imajo zelo velik potencial, če ga seveda znamo izkoristiti.

Morda bi se zdelo, da so takšna vrata že povsem običajna in nič posebnega. Nenazadnje jih redno videvamo v trgovinah in drugih prostorih, kjer je večji prehod ljudi in jim želimo zagotoviti nemoten prehod. A takšna vrata se lahko z odličnim učinkom uporabljajo tudi v drugih okoljih, zato se splača premisliti o opcijah, ki jih imamo pri nakupu in vgradnji naprednih vrat. Na obiskovalce lahko naredimo odličen vtis, a seveda moramo za to najprej izbrati kakovostna vrata, ki bodo do potankosti prilagojena svojemu namenu. Kakovostna steklena drsna vrata lahko naredijo veliko razliko v praktično vsakem okolju!

Steklena drsna vrata se v stanovanjih redko uporabljajo, lahko pa vseeno izkoristimo prednosti stekla

Najpogosteje se seveda pojavljajo v komercialnih prostorih in na javnih mestih, tudi v mnogih poslovnih prostorih in v objektih, kjer pričakujemo večji prehod ljudi. A to še ne pomeni, da ne moremo takšnih vrat umestiti v druga okolja, kjer lahko izkoristimo njihov potencial. Če poznamo njihove prednosti, lahko dosežemo zelo posrečene učinke v praktično vsakem okolju.

Steklena drsna vrata in njihove prednosti

Steklena drsna vrata srečujemo na praktično vsakem koraku in morda niti ne pomislimo na to, da imajo v primerjavi z drugimi rešitvami nekatere edinstvene odlike, zaradi katerih se tako dobro obnesejo v praksi. Seveda na to nismo pozorni kot uporabniki, moramo pa te detajle upoštevati, če se odločamo za nakup takšnih vrat.

Mnoge prednosti izvirajo že iz enostavnega drsnega mehanizma. Takoj lahko dosežemo odličen učinek, tudi če ne gre za kakšna posebej napredna vrata, če znamo dobro izkoristiti eleganten drsni mehanizem, poleg tega je za takšna drsna vrata cena zelo ugodna. Najprej gre izpostaviti optimalen izkoristek prostora, saj vrata pri odpiranju ne posegajo v prostor. Potrebujemo le nekaj dodatnih centimetrov ob steni, kar lahko brez težav žrtvujemo. V manjših prostorih je to lahko ključna prednost, ki jo bomo dobro izkoristili. Poleg tega drsni mehanizem omogoča tudi zelo enostavno in prijetno uporabo vrat, če želimo pustiti prehod neoviran pa jih lahko povsem odpremo in ne bodo nikakor motila obiskovalcev. Vse te prednosti izhajajo že iz enostavnega drsnega mehanizma, s tem pa je za takšna drsna vrata cena zelo ugodna, kar je še dodaten plus.

Steklo naredi prav poseben vtis, te učinke pa prevzemajo tudi steklena drsna vrata

Običajno imamo sicer kot steklena drsna vrata v mislih nekoliko naprednejša vrata, pri katerih delovanje upravlja električni pogon s senzorjem za odpiranje in zapiranje. Iz tega izhajajo še druge prednosti, predvsem bistveno boljša izkušnja pri uporabi, sploh v okoljih, kjer pričakujemo večje število uporabnikov. Tam so avtomatska steklena drsna vrata naravnost nepogrešljiva in lahko dobro izkoristimo prednosti električnega pogona in samodejnega delovanja. 

Steklena drsna vrata v komercialnem okolju

Največji potencial imajo drsna steklena vrata v komercialnem okolju, kjer omenjene prednosti drsnega mehanizma in električnega pogona nadgradijo še značilne lastnosti prestižnega stekla. Na obiskovalce in mimoidoče naredimo odličen vtis že na prvi pogled, saj je možno takšna vrata zelo lepo oblikovati in prilagoditi praktično vsakemu okolju. A steklo ima še druge posebne prednosti – prepušča svetlobo in pogled, kar lahko spet odlično izkoristimo.

Ravno zato se steklena drsna vrata pogosto uporabljajo v trgovinah. Mimoidoči lahko kar od zunaj pokukajo v notranjost in preletijo ponudbo, pogosto se pustijo prepričati in se odločijo za vstop. Prostori so tako odprti in vabljivi, poleg tega steklo prepušča tudi svetlobo in notranjost osvetljuje. Vsekakor je možno prav na ta način doseči čudovite učinke in prepričati tudi tiste, ki morda niso bili namenjeni v notranjost. Na tem področju imajo drsna steklena vrata velik potencial, ki se ga splača izkoristiti – predvsem tam, kjer moramo na obiskovalce res narediti dober vtis.

Pametna steklena drsna vrata

Z električnim pogonom in senzorji so že osnovna avtomatska steklena drsna vrata zelo napredna in ponujajo odlično izkušnjo pri uporabi. Če pa to nadgradimo še s pametnim sistemom za upravljanje delovanja, dosežemo odlične funkcionalne učinke za uporabo v kakšnih bolj zahtevnih okoljih. Kar na daljavo lahko namreč vrata brez težav upravljamo. Možno je nastaviti različne načine delovanja, vrata lahko na daljavo odpiramo in zapiramo ter odklepamo in zaklepamo. Pogosto izkoristimo še dodatne možnosti za popoln nadzor nad vhodom, imamo recimo kamero, osvetlitev in domofon za dvosmerno komunikacijo.

Tehnološke domislice še nadgrajujejo potencial, ki ga imajo steklena drsna vrata v zahtevnejših okoljih. Vsekakor lahko hitro dosežemo odlične učinke, s katerimi bodo zadovoljni zahtevnejši uporabniki, predvsem pa bodo zadovoljni obiskovalci, ki bodo že takoj ob vstopu deležni odlične izkušnje. Tako lahko kar najbolje izkoristimo potencial, ki ga imajo steklena drsna vrata.