Redno in pravilno polnjenje klime, da vas vaša klimatska naprava ne bo pustila na cedilu

Redno in pravilno polnjenje klime, da vas vaša klimatska naprava ne bo pustila na cedilu

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Polnjenje klime je nujno in obvezno opravilo, če želite da bo vaš prostor ali pa avtodom v vročih poletnih dneh prijetno ohlajen, v mrzlih zimskih dneh pa prijetno topel. Polnjenje klime opravi strokovno usposobljen servis, ki bo klimo tudi dodatno pregledal, če je morda prišlo do kakšne okvare. Za kar najboljšo izkušnjo naj servis opravi dober strokovnjak, kot je Prebil.si za klime v avtodomih.  

Večina ljudi se za polnjenje klime odloči vedno prepozno, saj se takrat že začnejo vroči poletni dnevi. V tem primeru so servisi malce bolj zasedeni zaradi navala oziroma zaradi poletne sezone zato je morda na polnjenje klime potrebno počakati vsaj par dni.

Kako  sploh poteka polnjenje klime ? 

Polnjenje klime poteka tako, da se klimo najprej temeljito pregleda, izkušen serviser jo očisti in odstrani morebitno umazanijo, ki je nastala skozi uporabo. Nato serviser odtesni plin in zrak, ki sta v klimatski napravi. Ko ugotovi, da je klimatska naprava popolnoma čista in pripravljena na ponovno delovanje jo napolni in tako je pripravljena za ponovno uporabo.

Polnjenje klime je potrebno izvesti vsaj enkrat letno, odvisno za katero vrsto klimatske naprave gre. Na primer v avtu je potrebno polnjenje klime včasih opraviti večkrat, saj velikokrat pride do neprijetnih vonjav, ki jih klimatska naprava povzroča. V avtu  poteka polnjenje  tako, da se odtesni plin iz avta, izprazni se olje in druge prisotne nečistoče, testira se porast tlaka v avtu, sistem se napolni z novim kvalitetnim oljem, klimo se ponovno napolni s plinom, nato pa se še preveri kakovost delovanja ponovno napolnjene klime.

Poleg polnjenja klime je ključnega pomena tudi reden in kvaliteten servis klimatske naprave

Klimatsko napravo je potrebno redno vzdrževati, servisirati in polniti, če želite da bo klimatska naprava še dolgo služila svojemu namenu in delovala popolnoma brezhibno. Nihče si namreč ne želi, da bi klima zatajila takrat, ko je najbolj vroče in soparno.