Rabljeni viličar je pogosto najcenejša rešitev

Rabljeni viličar je pogosto najcenejša rešitev

June 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Če potrebujemo viličar, bomo gotovo pomislili tudi na stroške, ki izhajajo iz tega. Nakup naprave je lahko precej velika finančna obremenitev, ki jo mora podjetje vsekakor upoštevati. Točna cena je sicer odvisna od vrste in zmogljivosti viličarja, a vsekakor lahko pričakujemo, da bo treba za nakup naprave nameniti več tisoč evrov, morda pa tudi več deset tisočakov. Tako smo postavljeni pred zahtevne odločitve, ki včasih nimajo ravno ugodne rešitve. Včasih pa se pokažejo tudi kakšne zelo ugodne opcije, ki jih ponuja rabljeni viličar. Če pride v poštev nakup viličarja na trgu rabljenih naprav, bomo gotovo zelo zadovoljni s cenami, ki so bistveno nižje kot pri nakupu novih naprav.

Seveda je pomembno, da vsak viličar ustreza zahtevam uporabnika, pri tem ne smemo sklepati kompromisov. Tudi če dobimo kakšne zelo ugodne ponudbe, se moramo najprej prepričati, da gre za zmogljivo in zanesljivo napravo, ki nas ne bo pustila na cedilu. Tak viličar bo delo odlično opravil in tudi upravičuje investicijo, zato cene ne smemo imeti za prioriteto. Gotovo pa lahko vsaj preverimo, kakšne opcije nam odpira rabljeni viličar. Včasih lahko dobimo kakovostne in zanesljive naprave, ki bodo dovolj zmogljive za uspešno delo, hkrati pa na voljo po precej ugodnih cenah.

To ni edina možnost za prihranek pri nakupu viličarja. Vsekakor pa je včasih najboljša rešitev za tiste, ki iščejo dobro napravo po dovolj ugodni ceni, še posebej če kupujemo pri zanesljivih trgovcih, ki delujejo kot posredniki na trgu rabljene opreme.

Tudi rabljeni viličar je lahko zelo prepričljiv

Kje je v prodaji rabljeni viličar?

Najbolje bo, da rabljeni viličar najdemo v ponudbi kakšnega uglednega trgovca, ki se ukvarja s prodajo viličarjev. Pogosto imajo ponudbo rabljenih naprav tudi trgovci, ki sicer prodajajo nove viličarje. Načeloma lahko tem podjetjem zaupamo, saj se ukvarjajo tudi s servisiranjem in drugimi dejavnostmi, s katerimi lahko zagotovijo odlično pripravljenost viličarjev v njihovi ponudbi.

Pričakujemo lahko, da bo vsak rabljeni viličar v njihovi ponudbi povsem spraven in dobro pripravljen na uporabo. Ne glede na to, v kakšnem stanju je in koliko je star, mora biti viličar delujoč in zanesljiv, če ga trgovec ponuja v prodajo. Tu je sicer zelo pomembno, da trgovcu zaupamo, torej se obrnemo na ugledna podjetja, ki se ukvarjajo prav s trženjem viličarjev.

Prednosti uglednih trgovcev vključujejo še široko ponudbo in odlično podporo pri nakupu in uporabi. Na enem mestu lahko najdemo širok nabor kakovostnih viličarjev. Predvsem so na voljo različni viličarji za bolj ali manj zahtevne uporabnike, najdemo recimo lahko paletni viličar ali kar ročne paletne vozičke, prav tako so na voljo zmogljivi dizelski viličarji in terenski viličarji za večje tovore. S ponudbo bomo vsekakor zadovoljni, pa tudi cene bodo nadvse ugodne, kar pomeni, da je rabljeni viličar pogosto pravzaprav zelo smiselna alternativa nakupu novega viličarja.

Rabljeni viličar ali najem viličarja?

Z vidika stroškov imamo sicer še eno zelo atraktivno možnost. To je najem viličarja, ki omogoča še cenejšo uporabo kakovostne opreme. Najem ima kar nekaj prednosti, ki jih rabljeni viličar nima. Lahko smo recimo prepričani, da bomo dobili zelo dobro ohranjen in povsem delujoč viličar, s katerim ne bo težav. Lastnik oziroma ponudnik mora napravo namreč vzdrževati, da je lahko uporabna za najemnika. Prav tako lahko dobimo precej široko ponudbo naprednih viličarjev, tudi kakšne sodobne naprave ali posebne rešitve za kakšne posebne izzive. Sicer smo še vedno odvisni od nepredvidljive ponudbe, a vseeno lahko računamo na dobro izkušnjo, če se obrnemo na ugledna podjetja, ki nudijo možnost najema viličarja.

Še posebej ugodni so kakšni manj zmogljivi modeli, kot je paletni viličar. Računamo lahko na ugodne cene, ki bodo veliko nižje kot pri nakupu rabljenega viličarja, čeprav je tudi to ugodna opcija. Tako bo najem morda tudi smiselna dolgoročna rešitev za kakšne daljše projekte – izračunamo lahko, kdaj bodo stroški najema dosegli ceno nakupa novega ali rabljenega viličarja. Rabljeni viličar ima v primerjavi z najemom seveda svoje prednosti, predvsem to, da dobimo svojo napravo, ki jo lahko neomejeno uporabljamo. Če potrebujemo svoj viličar za dolgoročno uporabo pri različnih projektih, se vsekakor splača kupiti novo ali rabljeno napravo.

Rabljeni viličar preverimo, da je dobro ohranjen in povsem spraven

Kateri rabljeni viličar izbrati?

V ponudbi izdelkov, kjer so viličarji rabljeni, najdemo mnoge bolj ali manj prepričljive modele. Včasih se je kar težko odločiti, tudi če izbire, ki ustreza našim kriterijem morda ni veliko. Najprej se moramo odločiti za zanesljivega trgovca, nato pa tudi za ugledno znamko viličarja, tako bomo pri nakupu na trgu rabljenih naprav kar najbolj brezskrbni.

Priljubljeni so Indos viličarji, ki veljajo za zelo zanesljive. Vsekakor pričakujemo, da bodo naprave vzdržljive in zanesljive, sploh če so viličarji rabljeni in jih nameravamo uporabljati še vsaj nekaj let. Posegamo po izdelkih, za katere se ve, da imajo dolgo življenjsko dobo in pri dolgoročni uporabi ne povzročajo težav. Mnogim kupcem bodo tako zelo prepričljivi Indos viličarji, ni pa nujno, da si pozornosti zasluži le ta znamka. Ponudba je široka, dober rabljeni viličar pa lahko najdemo tudi pri drugih znamkah.