Novosti, ki jih prinaša novi Apple iPad

Novosti, ki jih prinaša novi Apple iPad

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Danes lahko Apple iPad srečamo že a vsakem koraku. Delavci jih nosijo po pisarnah, uporabljajo se v restavracijah, tudi trgovine so svoje blagajne zamenjale za iPad. Vodilni tablični računalnik Apple ni le novost za ogled filmov na domačem kavču, postal je namreč izredno pomembne element, ki je korenito spremenil naše osebno življenje in poklicno življenje.

Če vsem njegovim karakteristikam dodamo še odličnega pomočnika Siri, lahko rečemo, da je vaš Apple iPad popoln virtualni pomočnik, zlasti z nekaj malo znanimi funkcijami. Za tiste, ki že imate svoj iPad, naj povemo, da le-ta vsebuje še veliko skritih trikov, zaradi katerih je lastništvo tega čarobnega pripomočka še bolj zabavno . Nobene dodatne aplikacije niso potrebne. Te bližnjice lahko pospešijo vaš potek dela, izboljšajo brskanje in zaščitijo vašo zasebnost, vse z nekaj dotiki prstov.

Lažje in hitrejše pomikanje po meniju

Ena največjih razlik med tablico in tradicionalnim prenosnikom je pomanjkanje miške. Vaš prst je neroden v primerjavi s sledilno ploščico, ki vam daje kirurško natančnost na zaslonu. Urejanje besedila je na iPadu lahko dolgočasno. Tablični računalnik Apple iPad je na srečo prvič omogočil poseben »način sledilne ploščice« v sistemu iOS 12. 

Z načinom sledilne ploščice se lahko hitro pomikate po besedilu, ki ste ga vnesli, in takoj skočite z vrha na dno strani ali obratno. Če želite omogočiti in tudi sami uporabiti omenjeni način sledilne ploščice, držite preslednico na tipkovnici, dokler vse tipke ne postanejo sive. Dokler ne odstranite prsta, vam bo Apple iPad omogočal pomikanje po celotni vsebini.

Dolga življenjska doba baterije Apple iPada

Apple iPad je znan po tem, da vzdržujejo dolgo življenjsko dobo baterije, včasih pa boste opazili nenaden izpust. Ta motnja se običajno zgodi zaradi aplikacij, ki se izvajajo v ozadju in še naprej uporabljajo podatke in moč. 

Če želite onemogočiti osvežitev aplikacije v ozadju, se pomaknite do aplikacije Nastavitve in izberite Splošno ter odpravite omenjeno težavo.