040 165 742 dokraworld@gmail.com

Nepremičnine obala

Vas zanimajo nepremičnine obala?

Potem ste prišli na pravo mesto!

Oglejte si najboljšo ponudba nepremičnin na slovenski obali za prodajo in najem.

Glavne lokacije – obala nepremičnine

 • Izola
 • Koper
 • Lucija
 • Strunjan
 • Ankaran
 • Piran
 • Portorož

nepremičnine obala

Prav tako lahko iščete nepremičnine na slovenski obali glede na vrsto:

 • stanovanje
 • hiša
 • poslovni prostor
 • zemljišče
 • investicija
 • luksuzna nepremičnina

Ponudba pod ključno besedo “obala nepremičnine” je zelo velika, a za približno sto tisoč evrov ali celo manj, morda vsaj na prvi pogled ni ogromne izbire. Za tak denar so namreč naprodaj zgolj temačne garsonjere ter enosobna stanovanja v majhnih piranskih uličicah, ki so potrebne tudi prenove. Cene na slovenski obali dosegajo tudi do štiri tisoč evrov za kvadratni meter, kar se za nepremičnine obala zdi ogromno!

obala nepremicnine

Prodajate ali kupujete nepremičnino na slovenski obali?

S strokovno pomočjo in dolgoletnimi izkušnjami vam bomo olajšali odločitve pri prodaji, najemu ali nakupu in vam zagotovili odlične ter varne naložbe.

Obala nepremičnine – Kakšni so vaši pogoji?

 • velikost
 • površina
 • lokacija
 • cena
 • tip objekta in
 • vrsta objekta

Ne glede na to za kaj se trenutno zanimate (bodisi stanovanje, hiša, poslovni prostor, itd.) vam lahko pri tem pomagamo.

Kdo smo mi?
Vas zanima kdo smo? Smo skupina, ki se ukvarja s tem da pomaga našim strankam priti do željenih rezultatov oziroma ciljev v povezavi z nepremičninami. Naša vizija je delati s strankami tako, da bodo po naših storitvah imeli nasmeh na obrazu.

Za nepremičnine v ostalih predelih Slovenije in Hrvaške kliknite tukaj ali obiščite: https://www.nepremicnine.net/oglasi/juzna-primorska/.

Nepremičnine obala – kako jih vrednotiti?

Pri novejših, boljših in predvsem komercialnih nepremičninah na obali, najbolj iskane velikosti med 30 in 60 kvadratnih metrov z lično zunanjo površino, zaželjenim razgledom na morje in še z urejenim parkiranjem, h katerim pa svoj pečat doda skrbno izbrano pohištvo z opremo, se lahko določi prodajna cena tudi za celoto – kot izdelek za prodajo…

Sledijo pritekline nepremičnine, kot jih običajno imenujemo. Tudi teh je več, med njimi bi želel izpostaviti zunanjo površino, ki je na našem območju posredovanja zagotovo kar glavna priteklina, vsaj po mojem osebnem mnenju nujno potrebna in nepogrešljiva, zunanja povšina.

Opažamo namreč, da se stranke lažje in hitreje odrečejo tako željenemu in pričakovanemu razgledu na morje, kot primerni zunanji površini. Glede na velikost in prostorsko zasnovo bi morale biti sorazmerno velike tudi zunanje površine. Najbolj zaželjena zunanja površina je seveda terasa, velika, odprta zunanja površina brez strehe.

Med pritekline nepremičnine štejemo tudi parkirno mesto. Lastniško ali urejeno parkirno mesto v čedalje večji đungli pločevine je čedalje bolj iskana priteklina. Glede na obstoječo pozidljivost slovenske obale ima žal še vedno velika večina lastnikov nepremičnin v blokih ali stanovanjskih hišah le skupna parkirišča, ki že desetletje ali več ne zadoščajo potrebam stanovalcev po zagotavljanju ustreznega števila parkrinih mest. Iz navedenega ali podobnega razloga se ob prodaji nepremičnine vrednoti tudi zagotovljeno parkiranje v obliki lastniškega parkirnega mesta.

Pri novejše grajenih objektih je zagotovitev lastnega parkirnega mesta, ki se običajno nahajajo v podzemnih garažnih hišah že skoraj samoumevna. Pri izkušenih snovalcih arhitekturnih načrtov in pri s parkirno problematiko dobro osveščenimi investitorji, se že nekaj let izvajajo gradbeni projekti s pretežno zagotovljenimi dvemi parkirnimi mesti po posamezni stanovanjski enoti.

Nepremičnine obala video

Vsi našteti faktorji nepremičnine in njene posamezne pritekline tvorijo prodajno celoto nepremičnine. Prodajno celoto lahko zelo podrobno ovrednotimo na podlagi poznavanja tržnih razmer in že doseženih prodajnih rezultatov enake ali podobne nepremičnine, ki jih uveljavljeni in izkušenejši posredniki poznamo, spremljamo in z njimi razpolagamo že vrsto let.

Ko uspešno ovrednotimo prodajno celoto, je dokaj preprosto določiti prodajno ceno nepremičnini, njeno realno pričakovano doseženo prodajno vrednost na trgu, kakor tudi optimalno izhodiščno prodajno ceno nepremičnine za njeno uspešno prodajo.

Ne ponavljaj teh 5 usodnih napak, kot večina Slovencev, ko prodajaš svojo nepremičnino

Kar bi moral vedeti o prodaji nepremičnine obala, pa ti ni nihče povedal …

Najprej eno osnovno vprašanje: Ali ti sploh imaš lastno “obala nepremičnino”, ki jo želiš prodati?

Super! Potem beri dalje …

Si vedel, da ko se posameznik odloči za prodajo nepremičnine je to lahko vznemerljiva in pozitivna izkušnja ali pa (kot v večini primerov) popolno nasprotje, mentalno, čustveno in fizično negativna izkušnja.

V mnogih primerih prodaja nepremičnine traja več tednov, mesecev ali celo let, če se na prodajo nepremičnine ustrezno ne pripraviš.

Ustvariti dobiček pri prodaji lastnega doma je pomembno.

Preden pa postaneš preveč navdušen nad tem, kako enostavno boš lahko prodal nepremičnino in z njo še zaslužil, si preberi 5 USODNIH NAPAK PRI PRODAJI LASTNE NEPREMIČNINE.

1. Napaka: Prodajna cena ni realna

Trenutno je večina ponudnikov prepričanih, da lahko svojo nepremičnino proda po izjemno visokih cenah, na podlagi hitrega ogleda ponudb nepremičnin, ki jo najdejo s pomočjo iskalnika na spletu, kot je www.nepremicnine.net in podobni portali.

Realnost je namreč taka, da posameznik v vlogi prodajalca nepremičnine ni seznanjen z dejanskimi cenami, po katerih so bile nepremičnine prodane v zadnjem obdobju na posameznem področju.

Te cene so vedno drugačne od oglaševanih prodajnih cen.

Previsoka cena nepremičnine namreč lahko naredi veliko škode, saj povzroči, da ne doseže potencialnega kroga dejanskih kupcev nepremičnine, ker kupci vedo, do kje finančno lahko sežejo.

2. Napaka: Način prodaje nepremičnine je neprofesionalen in neustrezen

S prodajo nepremičnine se posameznik sreča enkrat, mogoče dvakrat v življenju. Sklenitev prodajne pogodbe zahteva veliko podrobnosti in razumljivo je, da posameznik ni na tekočem z vsem kar se dogaja na nepremičninskem trgu.

Na primer: nepoznavanje dokumentacije, ki jo je potrebno pripraviti za davčno službo ali pa katere listine potrebuje ob prodaji ter kateri računi se lahko upoštevajo kot olajšava.

Prodajalci nepremičnin tako praviloma mislijo, da je najbolje, če svojo nepremičnino poslikajo s telefonom in objavijo slike z opisom na nepremičninskem portalu.

Ko to storijo na tak način, jih prvih nekaj dni kličejo le nepremičninske agencije, ki želijo njihovo nepremičnino tržiti z namenom, da povečajo svojo ponudbo nepremičnin.

Prav tako se vam lahko zgodi, da v želji, da bi nepremičnino prodali takoj, pristanete na oglede t.i. potencialnih kupcev, ki pa v resnici to niso.

Vsak lastnik nepremičnine se mora zavedati tudi, da lahko z napačno prodajo nepremičnine dolgoročno vpliva na kvaliteto svojega življenja.

3. Napaka: Neznanje pri predstavitvi nepremičnine kupcu (ko pride na ogled) in v nadaljevanju pri sklepanju končne prodajne cene

Večinoma so lastniki nepremičnin na nepremičnino, ki jo prodajajo, čustveno navezani, saj jih spominja na en del njihovega življenja.

Zato ne znajo realno predstaviti svoje nepremičnine obala ob ogledu (večinoma pretiravajo), občutljivi so tudi na vse kritike, ki se lahko pojavijo med razgovorom.

Zato so jim kupci na zavestni ali podzavestni ravni simpatični ali pa antipatični, in temu primerno so se pripravljeni z njimi pogovarjati.

Posameznik tudi ne loči med pravimi in lažnimi kupci, ki se včasih pojavijo le zaradi nižanja cene.

Nikoli tudi ne veste, kdo pride na ogled, prav tako tudi ne, ali pride sam ali pride istočasno več ljudi.

Sploh pri luksuznih nepremičninah se lahko zgodi, da so nekateri potencialni kupci, ki pridejo na ogled z drugimi nameni in ne zaradi dejanskega nakupa nepremičnine obala.

Prav tako posamezniki v vlogi prodajalcev nepremičnine nimajo občutka za tisto »pravo« prodajno ceno.

Med pogovorom s potencialnimi kupci, je potrebno znati predstavitvi ključne točke, ki posameznemu kupcu veliko pomenijo, saj ta način pozitivno prispeva k hitrejši sklenitvi prodaje.

Vsaka nepremičnina ima svojega kupca, prav tako pa je vsak kupec posebej individum s svojimi željami in potrebami.

Dolgoročno gledano je izjemno pomembno, da ste s prodajo svoje obala nepremičnine zadovoljni in pomirjeni.

4. Napaka: Sklenitev prodajne pogodbe na lastno roko

Prodajalci posamezniki včasih celo sami pišejo prodajne pogodbe, kar v nadaljevanju največkrat potegne za sabo vrsto odškodninskih zahtevkov ali pa celo odpoved dogovorjenega posla.

Kar 99 % vseh odškodninskih zahtevkov ali sporov med prodajalci in kupci se nanaša na spore, kjer sta pri sklepanju posla udeležena le kupec in prodajalec.

Pri sklepanju takih poslov je nujno potrebno, da je prisoten odvetnik, ki je specializiran za področje nepremičnin in davkov.

Saj se nespecializirani odvetniki na tem področju, ki nimajo dovolj znanja za sklepanje takšnih pogodb, lahko obnašajo zelo podobno, kot prodajalci nepremičnine, ki prodajajo nepremičnino prvič v življenju.

Zelo pomembno je, da je kupoprodajna pogodba napisana tako, da sta varni in zavarovani obe strani, tako prodajalec kot tudi kupec.

Prodajalcu mora zagotoviti prejem celotne kupnine, kupcu pa varen in bremen prost nakup in prevzem nepremičnine.

5. Napaka: Primopredaja nepremičnine brez ustrezne pravne in strokovne pomoči

Pri primopredaji nepremičnine se dostikrat zaplete, če pri sklepanju pogodbe ni bilo ustrezne pravne in strokovne pomoči, saj ni točno definirano glede opreme in stvari, ki so v sklopu pogodbe upoštevane v kupoprodajni ceni.

Ključen je podatek, kaj vse je zajeto v kupoprodajni pogodbi, nepremičnina in oprema, vse mora biti natačno zapisano, tako da se primopredaja lahko opravi hitro in enostavno, predvsem pa v prijateljskem duhu.

Preveriti je potrebno, ali nepremičnina in oprema ustrezata določilom sklenjene kupoprodajne pogodbe, skupaj z vsemi morebitnimi dodatnimi zahtevki, ki jih je potrebno ob primopredaji navesti in popisati stanje števcev.

Prav tako je pomembo, da bodo vsi distributerji (elektrika, voda, ogrevanje, upravnik, ….) obveščeni o zamenjavi lastnika (prenos položnic na novega lastnika).

Kako se vsem tem napakam lahko na enostaven način izogneš?

Pošlji elektronsko pošto na info@zum.si in napiši, da si zainteresiran za pomoč pri nepremičninah obala še danes!