Ne glede na ceno izberite kakovosten defibrilator AED

Ne glede na ceno izberite kakovosten defibrilator AED

June 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Za reševanje življenj je avtomatski zunanji defibrilator ali AED ključnega pomena, zato je pomembno, kakšnega izberete. Vedeti morate, da je pri izbiri AED cena enako pomembna kot njegova kakovost. Tehtanje o tem, ali so avtomatski zunanji defibrilatorji dragi ali ne, je popolnoma odveč, saj je vsako človeško življenje neprecenljivo. Veliko bolj pomembno je, da izberete kakovosten, zanesljiv in trpežen defibrilator, ki bo dolgo služil širši okolici.

Za AED cena ni ključni dejavnik

Še pred tem je potrebno preveriti, ali ima AED vse ustrezne certifikate in priporočila mednarodnih združenj, saj je to najboljša garancija za njegovo kakovost. Če je le mogoče, naj bo defibrilator javno dostopen. To pomeni, da ga namestimo tam, kjer je pretočnost ljudi največja, kot so na primer trgovski centri, avtobusne in železniške postaje, banke, pošte in druga javno dostopna mesta. Ker nesreča nikoli ne počiva, je pomembno, da so na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Defibrilator AED je potrebno redno vzdrževati

Srčni zastoj se lahko zgodi kjerkoli in kadarkoli, zato je pomembno, da nam je defibrilator AED vedno pri roki in je njegovo delovanje popolnoma zanesljivo. Nikakor si ne moremo privoščiti, da bi AED zatajil ravno v trenutku, ko ga najbolj potrebujemo. Zato dobro preverite ponudbo pri Defibrilator.si in izberite AED, cena katerega je za vas ugodna in se odlikuje po svojih pozitivnih lastnostih, ki vplivajo na njegovo višjo kakovost.

Za brezhibno delovanje AED pa je ključnega pomena njegovo redno vzdrževanje in tehnični pregledi. Na ta način se pravočasno odkrijejo morebitne napake v delovanju, s čimer se izognemo neljubim situacijam. Čeprav je za marsikoga ob nakupu AED cena zelo pomembna, pa ne smemo pozabiti tudi na ceno potrošnega materiala in obvezno AED omarico. Ta poskrbi, da je naprava varno spravljena in zaščitena pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Zato za večjo brezskrbnost izberite ponudnika AED, ki redno tehnično pregleduje tovrstne naprave.