Najem poročnega šotora – kaj pričakovati in kako se pripraviti?

Najem poročnega šotora – kaj pričakovati in kako se pripraviti?

September 20, 2023 Off By Boris Bukovšek

Poroka je eden najpomembnejših dogodkov v življenju mnogih parov, zato je razumljivo, da si želijo, da bi bil ta dan popoln v vsakem pogledu. Ena od ključnih odločitev je tudi izbira prave lokacije za svojo poročno slovesnost in zabavo. Medtem ko se mnogi odločajo za tradicionalne poročne dvorane, se vedno več parov odloča za nekaj posebnega in nepozabnega – poročni šotor.

Prav je, da se želite na ta korak temeljito pripraviti in da o poroki premišljujete že mesece, morda celo leto vnaprej, ker boste na ta način dosegli, da bo na ta dan vse teklo gladko, vi in vaš izbranec ali izbranka pa se boste skupaj z vajinimi gosti lahko povsem prepustili čarobnosti trenutka.

Če boste le pravočasno poskrbeli za vse, kar je potrebno, poročni dan bo popoln oziroma natanko takšen, kakršnega ste si zamislili!

Sanjate o poroki pod zvezdnim nebom?

Vse več je parov, ki si svoje zveze ne želijo potrditi v urbanem okolju, obkroženem z betonskimi zgradbami, niti v klasičnem gostinskem lokalu, kamor lahko gredo kadarkoli. Večina si za ta dan želi nekaj povsem drugačnega. Posebnega. Čarobnega.

vse-potrebno-za-najem-porocenga-sotora

Druženje z najbližjimi na plaži, na jasi sredi dreves, med griči vinogradov … karkoli že si zamislite, to je mogoče – če se odločite za poročni šotor!

Priprave na poroko? Kje in kako začeti?

Priprava poroke zahteva obilo truda, časa, energije, potrpežljivosti in nešteto odločitev. Vendar pa je vse lažje, če veste, kaj vas čaka in da bo prav zaradi pozornosti, namenjene temu dogodku že v času priprav, izbran dan takšen, kakršnega si želite. 

Sledite korakom, predstavljenim v nadaljevanju, in ustvarite najlepšo noč svojega življenja!

  • Določite datum poroke

Premislite, kdaj vam najbolj ustreza dahniti “da”, pri čemer upoštevajte tako lastne želje kot morebitne vremenske razmere, časovne omejitve bližnjih in druge posebnosti.

  • Izberite svojo sanjsko lokacijo

S partnerjem ali partnerko se pogovorite o željah in premislite o tem, kje natanko bi svojo partnersko zvezo želeli uradno zapečatiti ter preleviti v družinsko skupnost. 

Naredita si seznam vseh lokacij, ki so vama všeč, in se pozanimajta, ali je katero od njih mogoče najeti ter nanjo postaviti poročni šotor. Ko pridobita potrebne informacije, izberita tisto v vajinih očeh najbolj pravo in jo rezervirajta.

  • Uredite izbrano lokacijo

Izposoja šotora je morda najkreativnejši in obenem najenostavnejši del, ki vas vsaj delno razbremeni, ker podjetje poskrbi ne le za to, da poročni šotor ustreza lokaciji, temveč tudi za montažo ter opremljanje tega, pri čemer vam za lažjo predstavo končnega izgleda svetuje in naredi 3D izris. 

Vi torej izberete poročni šotor, opremo, pohištvo in dekoracijo, ekipa iz podjetja MobilPlac – Najem šotorov KBG d.o.o. pa to pred dogodkom postavi na svoje mesto, da vi lahko povsem mirno vstopite v pravljično deželo.

  • Poročni šotor okrasite z rožami

Ko je prostor, v katerem bo potekalo poročno slavje, definiran in dekoracija (blazine, zavese, preproge, prti) izbrana, se lahko posvetite cvetličnim aranžmajem. 

porocni-sotor-dekoracija

Pri tem vam ogromno pomagajo cvetličarji, ki s svojimi bogatimi izkušnjami znajo cvetje uskladiti s slogovno ureditvijo prostora, pa naj bo ta klasična, industrijska, moderna, vintage ali costum, v pomoč pa jim je gotovo tudi 3D izris.

  • Najemite glasbenike

Brez glasbe vzdušje ne more biti popolno, zato premislite o glasbi, s katero želite obogatiti svoj dan in načinih izvedbe (DJ, godalni kvartet, cover skupina), poiščite ustrezne ponudnike ter se z enim od njih dogovorite za nastop, nato pa z njim uskladite še repertoar.

  • Določite hrano, pijačo in osebje

Izberite restavracijo z možnostjo cateringa, vprašajte lastnike, če so na izbrani dan na voljo za pripravo hrane in pijače ter strežbo in se z njimi dogovorite, koliko hodov naj bi imel poročni obrok, ali bo ta postrežen ali samopostrežen, kdaj naj bo v poročni šotor dostavljena poročna torta, naj bodo vmes na mizi še kakšni prigrizki, naj bo obrokov več … 

V kolikor ima poročni šotor dodaten prostor za kuhinjo, z gostincem opredelite, kakšen bo namen tega – predpriprava, skladiščenje itn.

In, seveda, ob naštetih korakih, pomembnih za vse udeležence, nikar ne pozabite na vajini obleki, čevlje, frizuro, šminko in vse drugo, kar vaju bo naredilo še lepša tako pred samima sabo kot drug pred drugim, navsezadnje pa tudi pred vsemi, ki bodo na ta dan z vama.

Kakšen poročni šotor izbrati?

MobilPlac, ki je svoj prvi šotor pričel izposojati že davnega leta 1988, ponuja kakovostne šotore za poroke in druge prireditve, prav tako pohištveno opremo za te, vse njih pa je mogoče prilagoditi željam posameznika. 

Poleg brezhibnega delovanja šotorov podjetje odlikujejo najvišja stopnja čistoče, profesionalna montaža in svetovanje.

Na voljo je več tipov poročnih šotorov:

Stekleni poročni šotor, primeren za manjša in večja slavja, ki mu je mogoče priključiti dodaten prostor za kuhinjo, garderobo ali kadilnico ter ga opremiti v kateremkoli stilu. Glede na slednjega se določijo dekorativna in ambientalna oprema, razsvetljava ter talne obloge (preproga, les), opredeli pa se tudi, kateri deli stranic se bodo odpirali in zapirali. V skladu z vremenskimi razmerami je v poročni šotor možno namestiti gretje ali hlajenje, medtem ko ga je umestiti mogoče v katerikoli prostor, neodvisno od podlage (asfalt, trata, pesek).

V kolikor je vaša želja poroka pod zvezdnim nebom, je stekleni poročni šotor za vas vsekakor več kot prava izbira.

Bel poročni šotor je, enako kot steklenega, možno postaviti kamorkoli, ne glede na podlago, ga opremiti v kateremkoli stilu in mu dodati temu skladno razsvetljavo, ga ogrevati ali hladiti ter ga talno obložiti. Ima aluminijasto konstrukcijo in je na voljo v več dimenzijah (širina 5,8 ali 10, 15, 20 m, stranska višina 2,3 ali 3 oziroma 4 m), poleg tega pa ga je možno modularno podaljševati po 5 m.

V kolikor za pripravo poročnega prostora nimate na voljo neomejeno časa, je bel poročni šotor za vas najbolj priročna izbira, ker ga odlikujeta izredno hitra montaža in demontaža.

Vip poročni šotor ima nekaj posebnosti, med njimi možnost poljubnega odpiranja in zapiranja stranic ali stranskega zapiranja s steklom, umestitev steklenih vrat ali pa prozorne PVC stranice.

Stretch poročni šotor je edinstvena in elegantna možnost za poročno slovesnost in zabavo na prostem. Ta vrsta šotora se razlikuje od tradicionalnih šotorov zaradi svoje posebne oblike in materialov.

V kolikor bi želeli, da je vaš prostor povsem drugačen, je vip poročni šotor za vas idealna izbira, saj vam ponuja dodatne možnosti personalizacije.

Katerikoli poročni šotor že izberete, pri vseh odločitvah poslušajte izključno srce, kajti navsezadnje je poroka vaš dan oziroma dan vaju s partnerjem in vse, kar je resnično pomembno, je le to, da boste na koncu poročne noči rekli: Bil je vreden ves trud, saj bo dogodek v meni živel vsako nadaljnjo sekundo!