Naj bo vaš vrt poln zelenjave!

Naj bo vaš vrt poln zelenjave!

November 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Delo na vrtu je lahko zanimiv hobi in sproščujoča aktivnost, hkrati pa doma pridelamo tudi kakšne vrtnine, ki jih bomo z veseljem zaužili. Da bo pridelek res kakovosten, se je treba vzgoji rastlin seveda nekoliko bolj posvetiti. Pa tudi sicer potrebujemo za prijetno izkušnjo in uspešno delo na vrtu nekaj opreme. Kar nekaj pripomočkov pride v poštev, kar bodo vedeli že ljubiteljski vrtnarji z manjšimi vrtički. Še več dela bo na večjih vrtovih, na katerih uporabljamo tudi napredno opremo.

Pri delu nam močno pomaga že ročno vrtno orodje

Posežemo lahko po različnih izdelkih, ki nam pri delu na vrtu pomagajo. Večino dela bomo opravili z ročnim orodjem, ki je zelo praktično. Sploh na manjših vrtičkih bomo hitro in enostavno marsikaj postorili že z osnovnim kompletom ročnega orodja. 

Nujno vrtno orodje vključuje nekaj vsestranskih pripomočkov, odločamo pa se seveda na podlagi tega, s katerimi opravki imamo največ dela. V pomoč bo pestra ponudba trgovcev, ki prodajajo vrtno orodje. Zanimiva zbirka uporabnih ročnih pripomočkov je v ponudbi trgovine Metrob, ki se ukvarja prav z izdelki za delo na vrtu. Največ pozornosti v tej ponudbi gotovo zbujajo vsestranski pripomočki, ki jih potrebuje prav vsak vrtnar – to je recimo motika, veliko dela opravimo tudi z lopato. Potrebujemo še grablje in morda priročno ročno plevelnico. Tako smo že dobro pripravljeni na vsakdanja opravila, ki jih imamo pri vzdrževanju domačega vrta.

Seveda bomo pri različnih opravilih naleteli še na druge izzive, ki zahtevajo uporabo posebne opreme. Zato najdemo v spletni trgovini še pester nabor ostalih pripomočkov, ki jih utegnemo potrebovati pri delu na vrtu, vrtno orodje pa lahko nasploh pomaga pri delu na terenu. To so vsestranski pripomočki, ki se jih splača imeti doma, tudi če nismo res zagrizeni vrtičkarji. S pravim pristopom in priročno opremo bomo brez težav opravili večino dela okoli hiše, ob tem pa lahko pričakujemo izvrstno izkušnjo in dobre rezultate. 

urejanje-okolice-hise

Vse za vrt na enem mestu

Z bogato ponudbo vrtnega orodja in drugih izdelkov za vrt imajo veliko prednost spletne trgovine, ki omogočajo enostaven nakup iz domačega naslanjača. Na enem mestu bomo našli vse za vrt, od ročnih pripomočkov in raznih naprav do vrtnih materialov in naprednih sistemov za vzgojo rastlin. Splača se torej pobrskati po ponudbi na https://www.metrob.si/, saj najdemo tam res vse za vrt. 

Izpostaviti gre tudi naprednejšo opremo, s katero še dopolnimo funkcije ročnega orodja. Tudi ljubiteljski vrtičkarji se na primer zanimajo za zalivalno tehniko, ki nam olajša redno skrb za dobrobit rastlin. Ne želimo se stalno ukvarjati z zalivanjem, predvsem pa si hočemo včasih privoščiti tudi nekaj oddiha, morda nas nekaj časa ne bo doma in za vrt ne bomo mogli skrbeti. V tem primeru potrebujemo vse za vrt, da bodo lahko rastline preživele – predvsem gre izpostaviti namakalne sisteme, ki so lahko povsem enostavni in cenovno ugodni, priporočljivi tudi za manjše vrtove. 

Vse za vrt ne vključuje le orodja in opreme

Veliko pozornosti namenjamo orodju, ki ga redno uporabljamo pri delu na vrtu. A v resnici potrebujemo še mnoge druge materiale, na katere morda ne pomislimo. Omenimo recimo zemljo in gnojila ter razna sredstva, s katerimi si olajšamo delo in izboljšamo pridelek. Zelo pomembno je seveda še to, da sploh imamo prave rastline. Potrebujemo semena in sadike, opremo za kaljenje in vzgojo mladih rastlin, sredstva za zatiranje škodljivcev in podobno. To je vse za vrt, ki bo ponudil kar najboljšo izkušnjo nadobudnemu vrtičkarju. 

Z dobro opremo in drugimi materiali lahko pričakujemo tudi prijetno izkušnjo na domačem vrtu. Za marsikoga vrtičkanje namreč ni tako resna dejavnost, da bi se bilo vredno pretirano naprezati in obremenjevati, vseeno pa bi radi imeli nekaj uspeha in dobrega pridelka.