Markiza za gostinske lokale in podobne površine

Markiza za gostinske lokale in podobne površine

June 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Senčila so zelo pomembna v praktično vsakem okolju, kjer imamo opravka z močnimi sončnimi žarki. Ne moremo se jim povsem izogniti, lahko pa se dobro zaščitimo pred neposredno sončno pripeko, običajno prav tako, da poiščemo senco. Zasenčitev je zelo pomembna tam, kjer nameravamo vzpostaviti prijetno okolje za goste – največ dela bodo imeli s tem gostinci, ki želijo obiskovalcem ponuditi prijetno teraso. To je bržkone najbolj značilen primer uporabe senčil v takšnem okolju, običajno se za ta namen uporablja markiza. 

Potrebujemo seveda kakovostna in učinkovita senčila, med katerimi izbiramo takšna, ki imajo dobrodošle funkcionalnosti za uporabo v takšnem okolju. Markiza je lahko precej prilagodljiva in se odlično obnese na terasi gostinskega lokala. BlinkBlink.si ponuja še širok nabor drugih senčil, ki jih lahko prav tako s pridom izkoristimo v različnih okoljih glede na to, kakšne so naše potrebe.

Kakšna markiza bo najboljša?

Pred izbiro pa markiza zahteva kar nekaj premisleka. Odločamo se med različnimi izvedbami, ki se razlikujejo predvsem po delovanju mehanizma. Običajno pričakujemo nekaj dodatne fleksibilnosti za uporabo v gostinskem okolju. Gostom želimo ponuditi prijetno toplino sonca, a zanesljivo zaščito pred pripeko. Premična markiza je gotovo najboljša možnost, so pa tu na voljo različne opcije za upravljanje premičnih mehanizmov, lahko kar ročno ali pa s stikalom ali celo z daljinskim upravljanjem. 

Nadalje se lahko odločamo med številnimi materiali in vizualnimi zasnovami. Tudi to je pomembno, da naredimo kar najboljši učinek v takšnem okolju, čeprav je markiza primarno namenjena temu, da ščiti pred soncem.

Kakovostna markiza mora kljubovati obremenitvam okolja

Zelo pomembno je, da izberemo kakovostne materiale, ki lahko prenašajo obremenitve okolja. V gostinskem okolju pride to še bolj do izraza. Markiza mora brezhibno opravljati svoje delo skozi več let, ne da bi imeli z njo kakšno posebno delo. Že v izhodišču se torej splača izbrati kakovostno opremo.