Mizarstvo Andrej Svetelj s.p. je družinsko podjetje iz občine 4208 Šenčur pri Kranju z več kot 120 letno tradicijo, specializirano za lepljen les.

MIZARSTVO ANDREJ SVETELJ S.P.
Kranjska cesta 27, 4208 Šenčur
041 694 154
sveteljmizarstvo@gmail.com

Za zemljevid in pot do podjetja kliknite tukaj.

Delovni čas:
ponedeljek 07:00–19:00
torek 07:00–19:00
sreda 07:00–19:00
četrtek 07:00–19:00
petek 07:00–19:00
sobota 07:00–12:00
nedelja Zaprto

lepljen les

Lepljen les po dogovoru

Nudimo izdelavo lepljenih ravnih lesenih konstrukcij, ki se uporabljajo tam, kjer:

 • moramo premostiti velike razdalje do trinajst metrov
 • ne želimo, da bi prišlo do krivljenja in pokanja lesa
 • pri postavitvi ne želimo imeti vmesnih stebrov
 • želimo kakovosten, trajen in cenovno ugoden izdelek

Dimenzije preseka in dolžine nosilcev prilagodimo željam in potrebam naročnika.

Lepljeni nosilci so sestavljeni iz več lamel, debeline od dvajset do petintrideset milimetrov, ki so med seboj dolžinsko in ploskovno zlepljene. Zaradi lepšega zunanjega videza jih lahko uporabljamo na vidnih mestih.

Lepljeni nosilci so lepljeni s poliuretanskim lepilom. Dimenzije preseka in dolžine nosilcev prilagodimo željam in potrebam naročnika. Za lepši izgled in funkcionalnost samega nadstreška oziroma lesene konstrukcije, izdelujemo krive oporne roke radijev 60, 80 in 100, ki so lepljene iz lamel debeline 5 mm.

Prednosti lepljenega lesa

Prednost lepljenega lesa je predvsem v kakovosti izdelka. Lepljen les se namreč ne krivi in zvija, ampak ostane v prvotnem stanju. Dolžine so lahko poljubne brez vmesne podpore.

podjetju odločili, da našo ponudbo razširimo. Tako Vam poleg izdelave lepljenega lesa nudimo tudi izdelavo lesenih konstrukcij, kot so: nadstrešnice, avtonet garaže, pomožni objekti, vrtne ute, pergole, pokrivanje teras in dovoznih poti, izdelava in montaža lesenih fasadnih oblog, vrtnih in balkonskih ograj, pomožnih objektov, konjskih staj, vrtne lope za orodje…

Široka uporaba lepljenega lesa

Lepljen les uporabljamo za izdelavo pergol, nadstreškov, garaž, zimskih vrtov, brunaric, za pokrivanje teras, dovoznih poti in tudi pri gradnji podstrešnih stanovanj, ker se oblika več ne spreminja. Prav tako ga lahko uporabljamo pri pokrivanju s steklenimi in plastičnimi kritinami. Uporabnost tako pripravljenega lepljenega lesa je zelo široka in se zaradi številnih prednosti (lepljen les ne razpoka, se ne krivi, nosilnost je večja) vse bolj uveljavlja.

Lepljeni nosilci

Nudimo izdelavo lepljenih ravnih in ukrivljenih lesenih nosilcev, katerih prednostne lastnosti so:

 • dimenzije prilagodimo Vašim potrebam,
 • premostitev večjih razponov brez vmesnih stebrov do trinajst metrov
 • tehnično posušen les ima daljšo življenjsko dobo v primerjavi s svežim rezanim lesom, ravno tako impregnacijska zaščita globlje penetrira v les in s tem izboljša odpornost proti lesnim škodljivcem
 • nosilci, narejeni iz zlepljenih lamel so dimenzijsko stabilnejši
 • lepljeni nosilci imajo skozi celotno življenjsko dobo  nespremenjeno obliko, saj se ne krivijo in ne zvijajo
 • naši nosilci so v narejeni iz kakovostnega slovenskega lesa v domači delavnici v Šenčurju
 • lepljeni nosilci veljajo za kakovosten, trajen in cenovno ugoden izdelek.

Izdelava lepljenih nosilcev

Lepljeni nosilci in oporne roke so običajno iz smrekovega lesa. Po predhodnem dogovoru in po želji naročnika lepimo tudi druge vrste lesa kot so macesen, bor in hrast. Nudimo tudi dolžinsko spajanja lesa in debelinsko ter dolžinsko lepljene brune različnih dimenzij iz več elementov.

Fasade, ograje in brune iz lepljenega lesa

Izdelamo in montiramo lesene fasade iz macesna ali druge vrste lesa, brune izdelamo lepljene, kar omogoča bolj trdno fasado, ker se lepljen les ne zvija in ne poka tako kot navaden les. Po želji obložimo stavbo ali objekt z Ethernit fasado, ki je lesena in pralna.

Lepljen les ter lepljeni nosilci so najpopularnejši leseni izdelki, ki jih prodaja mizarstvo Svetelj v vasi 4208 Šenčur. Prodaja lepljenega lesa po dogovoru je že dolga tradicija, ki jo trenutno izvaja mizarski mojster Andrej. Vsi leseni nosilci in ostali produkti so narejeni v domači delavnici po željah stranke.