LED ŽARNICE

Žarnice so poleg naravne sončne svetlobe odgovorne za celotno svetlobo, ki jo bodo prejeli vaši stanovanjski prostori, zato vam bomo dokazali, da so LED žarnice prava izbira tudi za vaš dom in poslovne prostore!

Napačen tip svetlobe in svetilnost bosta slabo vplivala na razpoloženje ter produktivnost, lahko pa povzročita tudi glavobole in poslabšan vid.

Za vas smo izbrali najboljše LED žarnice, ki so trenutno na trgu glede na kvaliteto in ceno! Ogledate si jih lahko na: https://www.razsvetljava.si/led-zarnice/

Oglejmo si 5 prednosti, ki jih imajo LED žarnice v primerjavi s klasičnimi oziroma navadnimi žarnicami z žarilno nitko.

 1. Najbolj pomembna prednost za večino kupcev je poraba energije. Klasična žarnica lahko v povprečju porabi od 5 krat do 20 krat več električne energije kot LED žarnica.
 2. Na drugem mestu imamo prav tako enega ključnih faktorjev, ki vplivajo na nakup in sicer je to življenjska doba. Navadna žarnica z žarilno nitko v povprečju svetijo le okoli 1000 ur medtem ko imajo LED žarnice garancijsko dobo za kar 30.000 ur delovanja! Investicija v kvalitetno LED razsvetljavo se zato zares izplača, saj bi morali kupiti okoli 30 klasičnih žarnic, preden bi prva LED žarnica prenehala delovati. Veliko žarnic, ki so predstavljene na strani imajo tudi garancijo za 3 leta delovanja.
 3. LED svetila ne vsebujejo strupenega živega srebra. Žarnice ne počijo ravno vsak dan, vsekakor pa se lahko zgodi, da nam kakšna žarnica zaradi mnogih razlogov poči. Pri LED žarnici v tem primeru ne bi bilo zdravstvenih tveganj, medtem ko živo srebro lahko povzroči precejšnjo škodo!
 4. LED žarnice NE oddajajo veliko toplote! Ostale žarnice se segrejejo, nato pa ogrevajo tudi zrak in ostale predmete. To mogoče ni povsem nezaželeno v hladnih zimskih dneh, vendar pa si tega vsekakor ne želimo v vročih poletnih dneh, ko je že brez žarnic dovolj vroče.
 5. LED žarnica ne potrebuje časa ob prižigu za optimalno delovanje. Mnogo drugih tipov žarnic potrebuje nekaj minut, da se ogrejejo ter šele nato zasvetijo s pravo svetilnostjo in barvo svetlobe. To se vam ob uporabi LED žarnic NE bo zgodilo, saj takoj ob prižigu svetijo s polno močjo in pravilno svetlobo!

Vrste LED žarnic

Na voljo so številne vrste LED žarnic, ki pa jih najlažje lahko razdelimo po kategorijah glede na podnožje.

 • E27
 • E14
 • GU10
 • MR16
 • G4
 • G9
 • R7S

Zelo pomembna lastnost žarnice je tudi kot svetilnosti. Zapisan je v tehničnih podatkih vsake žarnice. Kot svetilnosti je kot snopa svetlobe, s katerim žarnica sveti na površino. Na trgu zlahka najdemo žarnice z zelo različnimi koti svetilnosti – vse od 15 stopinj do 360 stopinj. Širši kot svetilnosti ni v vseh primerih boljša rešitev, saj se ob velikem kotu svetilnost porazdeli. Pri 60 stopinjskem kotu dobimo na željeno površino (npr. delovno mizo) lahko kar 80% več svetlobe kot pri 360 stopinjskem kotu, zato je izbira te specifikacije tako pomembna. Različne kote svetilnosti lahko razdelimo v tri kategorije:

 1. 60 stopinjski kot svetilnost je namenjen vsem vrstam miz (klubske, jedilne in delovne mize) ter policam, kjer je pomembna usmerjena svetloba.
 2. Od 120 do 180 stopinjski kot je namenjen razsvetljavi celotnega prostora (namesto točno določene površine, kjer morda opravljamo določeno delo)
 3. 360 stopinjski kot je primeren v plafonjerah, kjer je LED žarnica nameščena vodoravno
podnozje-E27

Podnožje E27

podnozje-G9

Podnožje G9

podnozje-GU10

Podnožje GU10

Najboljša Trgovina Svetil

razsvetljava