Led Svetila Slika

NAJBOLJŠA LED SVETILA

Na trgu je veliko različnih vrst svetil, zato so potrošniki včasih precej zmedeni, saj ne vedo kateri tip svetil naj izberejo. Notranja razsvetljava oziroma svetila so poleg naravne svetlobe, ki jo oddaja sonce odgovorne za svetlobo stanovanjskih prostorov. Dokazali vam bomo, da so LED svetila vaša optimalna izbira tako za vaše stanovanjske prostore kot tudi za pisarno! Napačna osvetljenost in tip svetlobe bosta slabo vplivala na produktivnost v pisarni in domače razpoloženje, povzročita pa tudi poslabšanje vida in glavobol. Za vas smo zbrali najboljša LED svetila, ki so vam trenutno na voljo glede na kvaliteto in ceno!

Ogledali si bomo najpomembnejših 5 prednosti, ki jih imajo LED svetila v primerjavi z navadnimi/klasičnimi svetili z žarilno nitko.

  1. Najpomembnejša prednost večine kupcev je poraba električne energije. Navadna svetila v povprečju porabijo od 5 krat do 20 krat več elektrike kot LED svetila.
  2. Drugi najpomembnejši faktor, ki vpliva na izbiro svetil je življenjska doba svetila. Klasično svetilo z žarilno nitko svetijo samo okrog 1.000 delovnih ur. LED svetilo pa ima na drugi strani garancijo kar za 30.000 ur delovanja. Glede na ta podatek lahko hitro vidimo zakaj se nakup LED razsvetljave tako zelo izplača. Kupiti moramo namreč kar okrog 30 navadnih svetil, medtem ko bi v istem časovnem obdobju potrebovali le eno LED svetilo. Veliko svetil, ki so opisane tukaj imajo tudi garancijsko dobo 36 mesecev/treh let.
  3. LED svetila NE vsebujejo živega srebra. Svetila nam ne bodo počila ravno vsak dan, vendar pa se vseeno lahko zgodi, da nam kakšno svetilo zaradi različnih nenamernih razlogov poči. Pri LED svetilih v tem primeru ne bi bilo nikakršnih zdravstvenih tveganj, medtem ko je živo srebro strupeno ter lahko povzroči precejšnjo škodo tako otrokom kot odraslim.
  4. LED svetilo NE oddaja veliko toplote! Ostala svetila se hitro segrejejo, nato pa grejejo tudi zrak ter ostale predmete v vaših prostorih. V hladnih zimskih dneh je to morda celo zaželeno, vendar si tega nihče ne želi v času vročinskih valov v suhih poletnih mesecih, ko je že brez notranje razsvetljave neznosno vroče!
  5. LED svetila NE potrebujejo časa ob prižigu za takojšnje optimalno delovanje. Večina ostalih tipov svetil potrebuje nekaj časa preden se ogrejejo. Šele nato lahko zasvetijo s pravilno barvo svetlobe in optimalno svetilnostjo. LED razsvetljava takoj ob prižigu zasveti s polno močjo in svetilnostjo.

LED svetila in kot svetilnosti

Pomembna lastnost svetila je kot svetilnosti, ki ga ima vsako svetilo zapisano v tehničnih podatkih. To je kot snopa svetlobe, s katerim svetilo sveti na željeno površino. Na tržišču lahko najdemo LED svetila z raznimi koti svetilnosti. Najdemo lahko vse od 15 stopinj do 360 stopinj. Širok kot svetilnosti pa NI v vseh primerih optimalna rešitev, ker se ob velikem kotu svetilnost hitro porazdeli. Pri 50 stopinjskem kotu tako prejmemo na usmerjeno površino kot je na primer delovna miza kar 85% več svetlobe kot pri 360 stopinjskem kotu. Prav zato je izbira kota svetilnosti tako zelo pomembna. Različne kote svetilnosti lahko porazdelimo v tri praktične kategorije:

  1. 60-stopinjski kot svetilnost je optimalen pri vseh vrstah miz (klubske, jedilne in delovne mize) in pri policah, kjer je pomembna natančno usmerjena svetloba.
  2. Od 120 do 180-stopinjski kot je uporaben za razsvetljavo celega prostora (za razliko točno določene površine)
  3. 360-stopinjski kot je primeren v tekstilnih ter steklenih svetilkah, kjer je svetilo nameščeno vodoravno
Strong-1200mm-600

Gauss Candle E14 4LED Varton Strong

54€

A070_prizma_600

Varton OFFICE, 36W, 4000K + standard prizma difuzor

50€

Bulkhead-600

Plafonjera LED Varton Bulkhead IP65, 8W, 5000K

20,53€

A070_opal_600 LED

Varton OFFICE, 54W, 4000K + opalni difuzor

83,80€

Bulkhead-Round-600 Svetilo

Plafonjera LED Varton Bulkhead IP65, 6W, 4000K

18,61€

Bulkhead-Round-600 LED SVETILA

Varton Bulkhead IP65, 6W, 4000K s senzorjem

26,97€

Najboljša Trgovina Svetil

razsvetljava