Krema za obraz skrbi za mladosten videz in prijeten občutek

Krema za obraz skrbi za mladosten videz in prijeten občutek

March 10, 2022 Off By Boris Bukovšek

Skrb za kožo je ključna naloga za vse, ki želijo dobro poskrbeti za svoje zdravje, pa tudi za svoje počutje preko dneva. Tako bomo namreč skrbeli za najbolj izpostavljen in občutljiv organ našega telesa – koža je stalno na udaru obremenitev iz okolja, še posebej to velja za kožo na obrazu, zato potrebuje posebno zaščito. Uporabljamo ustrezna kozmetična sredstva, med katerimi je gotovo prav krema za obraz najbolj priporočljiva izbira. To je osnova kompleta kozmetike za nego telesa, zato je treba zelo skrbno izbrati prava sredstva, s katerimi bomo povsem zadovoljni.

Pri negi obraza želimo dosegati različne končne učinke. Seveda je pomembno že to, da lahko kožo sproti negujemo in vzdržujemo njeno optimalno stanje. A pogosto ciljamo še na kakšne posebne učinke, recimo na glajenje gub, odpravljanje aken in podobno. Zato ima krema za obraz zahtevno delo, saj imamo visoka pričakovanja. Imamo pa tudi zelo pestro ponudbo kvalitetne kozmetike, ki lahko odgovori na naše potrebe, zato se splača preveriti možnosti, ki se nam ponujajo na tem področju. Zanimiva in kakovostna kozmetika je vedno dobrodošla, tako za tiste, ki imajo dobro uveljavljeno rutino, kot za tiste, ki se le občasno posvetijo negi kože.

Krema za kožo je nujna, če želimo imeti zdrav in mladosten izgled

Krema za obraz se uporablja v različnih situacijah

Poznamo različne kreme, ki so prilagojene določenim situacijam. Čeprav obstajajo tudi 24h kreme, ki jih lahko uporabljamo preko celega dne, je bolj priporočljivo izbrati prilagojena kozmetična sredstva glede na to, kakšne učinke želimo doseči. Gotovo bomo na ta način veliko bolj zadovoljni, saj najdemo zelo dobro prilagojena sredstva za različne namene.

V osnovi se srečamo predvsem z dnevnimi in nočnimi kremami. S temi opravimo večino dela pri negi obraza s kozmetičnimi sredstvi. Gre namreč za osnovo, ki narekuje uporabo vseh preostalih kozmetičnih sredstev. Dnevna krema predstavlja prvi nanos, ki občutljivo kožo na obrazu dobro ščiti. Zelo pomembno je, da kožo vlaži in neguje preko celega dne, da obraz ne postane izsušen in občutljiv. Prav tako se dnevna krema za obraz uporablja kot podlaga za nanos ličil in drugih sredstev, čeprav je lahko že sama zadostna za dober učinek, kar se tiče nege in hidratacije kože. Mnoge kreme imajo tudi zaščitni faktor proti UV sevanju, kar je vedno dobrodošlo.

Nočna krema služi negi kože preko noči. To je čas, ko koža počiva, ne potrebuje posebne dodatne zaščite. Lahko pa izkoristi zalogo hranil, ki jih priskrbi takšna krema. Te kreme imajo bogato sestavo ključnih hranil za regeneracijo kože, spodbujajo naravno proizvodnjo kolagena in obnavljanje kože. Skrbijo za to, da je koža na obrazu mehka, gladka in elastična, delujejo kot krema proti gubam in ohranjajo mladosten videz obraza.

Posebne funkcije, ki jih ima krema za obraz

Kozmetična sredstva uporabljamo z različnimi nameni. Da bi lahko dosegli najboljši učinek, bomo morali izbrati najboljša sredstva za naš namen. Že običajna dnevna krema za obraz je lahko povsem spodobna izbira, morda pa se bomo bolj zanimali za tiste kreme, ki imajo tudi kakšne posebne funkcije.

Koža je vedno na udaru UV žarkov, zato jo mora krema za obraz dobro ščititi

Če nam dnevna krema ne zagotavlja zaščite pred škodljivim UV sevanjem, recimo potrebujemo tudi kremo s SPF faktorjem. UV žarki so velika obremenitev za kožo in en izmed glavnih krivcev za prezgodnje staranje, zato se priporoča zaščita preko celega leta, ne le v poletnem času. 

Druga posebna krema je lahko krema proti gubam. Ta se pogosto uporablja v nočni rutini, saj se ponoči koža hrani in obnavlja. Že v običajnih nočnih kremah najdemo sestavine, ki pripomorejo k učinkoviti regeneraciji kožnih tkiv, tako lahko zgladimo gube in preprečimo zgodnji pojav znakov staranja. Poznamo pa tudi posebne kreme, ki imajo prav ta namen in lahko ponudijo boljši učinek.

Ponudba kozmetike za obraz je zelo pestra, zato bomo našli raznovrstne kreme z različnimi učinki. To ponudbo lahko dobro izkoristimo, pazimo le, da kože ne bomo po nepotrebnem obremenjevali.

Krema za obraz naj bo prijazna do kože

Ličila in kozmetična sredstva lahko kožo obremenjujejo. Ravno zato je pomembno, da uporabimo prijazna sredstva za osnovni nanos. Zelo priporočljiva je naravna kozmetika, ki je prijazna do kože, vsaj za temeljno plast, ki je v stiku s kožo. Potrebujemo sredstva, ki zagotavljajo hidratacijo in zaščito, sploh če želimo nato uporabiti še ličila.

Ravno krema za obraz je lahko kritična s tega vidika, saj je koža na obrazu precej občutljiva. Ne moremo se posluževati kakšnih agresivnih kozmetičnih sredstev, hitro bomo ugotovili, da s tem povzročimo več škode kot koristi. Morda se koža izsuši, postane bolj občutljiva, srbeča in boleča. Opazili bomo rdečico, lahko nastanejo tudi akne in mozolji. Veliko boljši rezultat ponuja koži prijazna naravna kozmetika z blagim učinkom, še posebej to velja za nego kože okoli oči. Za ta predel pogosto uporabljamo prilagojeno kozmetiko, saj moramo upoštevati dodatno občutljivost. Najbolje torej deluje krema za obraz, ki je dobro prilagojena vsem okoliščinam in zahtevam, sploh pri negi kritičnih kotičkov, kjer je koža bolj občutljiva in hitro pokaže posledice uporabe neustreznih sredstev.