Vse več slovencev se odloča za kolesarjenje! Preverite zakaj!

Vse več slovencev se odloča za kolesarjenje! Preverite zakaj!

September 3, 2021 Off By Boris Bukovšek

Morda tudi vi sodite v skupino strastnih kolesarjev in že dlje časa razmišljate o nakupu povsem novega kolesa. Ko boste izbirali med številnimi vrstami koles, si morate zastaviti kar nekaj pomembnih vprašanj, ki vas bodo pripeljali do pravega nakupa.

Si želite imeti povsem novo vrhunsko kolo, toda zanj ne želite odšteti preveč denarja? Če ste prikimali, potem ste se zagotovo znašli na pravem mestu, sploh pa če nimate čisto prave ideje, kje bi tako kolo lahko kupili. Veste pa že, da bi radi kupili cestno kolo, saj želite kolesariti predvsem po urejenih cestnih in makadamskih poteh.

Električno kolo je vse bolj priljubljeno

Ste že kdaj uspeli slišati za e kolo? Morda ste skomignili z rameni, toda če vam omenimo električno kolo, pa boste verjetno takoj vedeli, za kaj v resnici gre.

Električno kolo je v zadnjem času ena od najbolj priljubljenih vrst koles. Čeprav je zanja znano, da nas lahko stanejo kar nekaj denarja, pa lahko po krajšem raziskovanju na trgu lahko kaj hitro ugotovimo, da se cene zanja zelo različne.

Nekatera med njimi so povsem ugodna in si jih lahko privošči skorajda vsak od nas.

Takšno kolo se z vsemi svojimi značilnostmi, prednostmi in odlikami predstavlja tudi na spletu, in sicer v spletni trgovini znanega podjetja, ki ima svoje fizične prostore v Trzinu.

Pokukajte na spletno stran podjetja in si poglejte še drugo izbiro koles. Med vsemi boste morda našli kolo, ki je najbolj primerno za vas in za teren, po katerem se boste z njim vozili.

elektricno-kolo-je-vse-bolj-popularno

Tudi kolesa Scott so dobra izbira

Na trgu je zelo veliko ponudbe, ki se navezuje na prodajo koles. Pri tem so kupci zelo pozorni tudi na proizvajalce. Kolesa Scott so že kar nekaj časa med najbolj prodajanimi kolesi pri nas in tudi po svetu.

Kolesa Scott so izjemno kakovostna, zato so tudi nekoliko dražja.

kolo-scott

Tako kot druga se tudi ta kolesa delijo na številne vrste. Med bolj priljubljenimi so

  • gorska,
  • cestna
  • in treking kolesa.

Vas zanima, od česa je najbolj odvisna izbira vrste kolesa?

Vsekakor od terena, po katerem se nameravate najbolj pogosto voziti. Če si želite drznejših in nekoliko bolj nevarnih in neurejenih poti, potem si za te kolesarske podvige verjetno ne boste odločali za mestno ali cestno kolo, temveč se boste odločili za gorsko kolo, morda pa tudi za gorsko električno kolo.

Gorska kolesa so med kolesarji priljubljena vrsta koles

Kolesa glede na vrsto delimo na cestna, gorska, mestna, treking, električna in še bi lahko naštevali. Med bogato in pestro ponudbo koles in njihovih vrst z zagotovostjo lahko trdimo, da so med bolj priljubljenimi vrstami vsekakor gorska kolesa.

Gorska kolesa so zlasti namenjena tisti vrsti kolesarjev, ki radi kolesarijo po nekoliko manj urejenih in drznih poteh, predvsem gozdnih. Zanja je značilno tudi, da že na prvi pogled izgledajo drugače od drugih vrst koles.

gorsko-kolo

Vrhunska gorska kolesa lahko kupite v specializiranih trgovinah, ki svojo ponudbo predstavljajo tudi na svojih spletnih straneh oziroma trgovinah.

Tako lahko že pred vstopom v fizične trgovine pregledate vso ponudbo in se že približno odločite za kolo, ki bi vam morda najbolj ustrezalo glede na vaše želje.

Sicer pa je najbolje, da se o končni odločitvi pomenite še z izkušenimi prodajalci, ki vam bodo vsekakor znali dobro in koristno svetovati.

Vrhunska kolesarska oblačila po ugodnih cenah

Ljudje se vse bolj zavedamo, kako je za naše zdravje pomembna pravilno izbrana hrana in da se moramo vsaj nekajkrat na teden ukvarjati z vsaj eno športno aktivnostjo.

Za kolesarjenje potrebujemo primerno vrsto kolesa, poleg tega pa imajo zelo pomembno vlogo tudi kolesarska oblačila. Nekateri temu dajejo premalo pozornosti in kaj kmalu, predvsem na daljših poteh, lahko opazijo, da je ta še kako pomembna, saj zelo vpliva na počutje in na udobje med vožnjo, posledično pa tudi na varnost.

Zakaj je kolesarski servis tako pomemben?

Preden sedemo na kolo in se odpravimo na nekoliko daljšo vožnjo, je potrebno pregledati, ali je z njim vse v najlepšem redu oziroma ali je dovolj izpravno, da se z njim lahko odpeljemo povsem brez skrbi.

Ena od najboljših rešitev je tudi ta, da si na vsake toliko časa privoščite kolesarski servis, na katerem vam bodo strokovnjaki v zelo kratkem času povedali, ali je z vašim kolesom vse v najlepšem redu ali pa ga je potrebno popraviti ali mu kaj dodati.

Kolesarski servis vas ne bo stal veliko, pripomogel pa bo k temu, da med kolesarjenjem ne boste imeli prav nobenih težav. Če se boste na servis kolesa naročili preko spleta, potem bo cena servisa še toliko bolj ugodna.

Kolesarski servis običajno ne poteka prav dolgo, tako da boste svoje kolo še isti dan dobili nazaj v roke in se z njim odpeljali novim kolesarskim podvigom naproti.

Če servisa ne boste redno opravljali, se lahko pripravite na nezaželene težave, ki vas lahko stanejo tudi kar nekaj denarja.