040 165 742 dokraworld@gmail.com

Če se nahajate v Soči, Bovcu ali okolici in niste človek ki rad spi med 4 betonskimi stenami, vam predstavljamo odlično rešitev za vas. Kliknite ”preberi več” in videli boste kakšno.

 

Za vikend sva se odpravila na izlet v Bovec. Med potjo sva si ogledala velika korita Soče o katerih pa sedaj ne bom govoril. Več o njih in o najinem izletu si lahko preberete s klikom na povezavo https://zum.si/trenta-bovec-kobarid-1-del/ . Velika korita Soče se nahajajo v kraju Soča in ko si enkrat tam, se resnično pojaviš v pristni, neokrnjeni naravi. Oba z Ines naravo preproto obožujeva in prav zato v iskanju alternative oblike prenočišč malo ”pofirbcava” naokoli. Glede na čudovito naravo ki sva jo opazovala, sva pomislila da bi noč preživela v stiku z naravo. Google –> Kamping Soča ….

Saj poznate tisti rek : ”kdor išče ta najde” ? …. Sploh če išče Google 🙂

Našla sva idelano lokacijo in odlično kamp ponudbo. Drugega, kot da greva tja nama ni preostalo. Ko sva prispela sva se zapeljala čez mostiček in zagledala leseno tablo ….

 

KAMPING in GLAMPING KORITA

Na lokaciji Soča 38; SI – 5232 – SOČA , kjer se danes nahaja kamp / glamp Korita, je prostor za kampiranje že vse od leta 1989. Takrat je kamp izgledal kot vsak klasičen kamp. Parcele za postavitev šotorov, skupne kopalnice in kuhinja, dobra lokacija, Čehi, … Lokacija je bila v tem primeru RES dobra. To je od starejše zgodovine kampa pravzaparav vse, kar sem prašal g. Petra, zdajšnjega lastnika.

Peter je kamp pod svojo taktirko vzel že leta 2006 z vizijo, ki je presegala meje klasičnega kampa. Prav nejgova vizija je ”kriva”, da je že leta 2006 odprl prvi EKO KAMP v Sloveniji. Takrat je kamp Korita še vedno imel podobo klasičnega kampa, leta 2009 pa se je vse začelo spreminjati. Petrova ideja je bila z eno besedo ”GLAMPING”, kar se je iz kampa počasi začelo tudi razvijati. Mogoče se ta znana beseda dandanes zdi samoumevna, vendar leta 2009 pravzaprav nihče ni vedel kako poimenovati kamp, kjer imaš možnost prespati v naravi, brez da postavljaš šotor.

Leta 2014 je kamp Korita uradno postal tudi glamp Korita, vendar se ime, kot ste opazili ni spremenilo. Zakaj ? Peter, ki je s prijatelji zgradil ta prijeten glamp, se je odločil da tudi parcele za postavitev šotorov odbrži in to v neposredni bližini glamping hišic. Združenje ”kampistov” in ”glampistov” je, ne glede na prvotni strah ki je bil prisoten, delovalo odlično. S tem se je ustvaril fenomenalen kamp, ki je ponujal tudi glamping ponudbo. Kamp Korita je prvi in edini takšen kamp v Posočju.

Ok, verjetno si mislite ”in to je vse ? par lesenih hišk, to je to ?”. Če mislite tako ste se močno zmotili. Poleg prenočišč, katere bom opisal malo kasneje ponujajo tudi druge aktivnosti.

Vsak dan (med poletno sezono) ponujajo CANYONING. Ker je Peter mnenja, da se je potrebno vsaki stranki posvetiti imajo canyoning le enkrat dnevno. Zbor je v kampu, potem pa se odpravijo na 15 minut oddaljeno štartno točko. Vse skupaj poteka počasi, varno in tudi edukativno. Po končanem ”spustu” oziroma canyoningu sledi še kosilo in nato povratek v kamp. Noro.

Poleg canyoninga pa organizirajo tudi rafting in pohode, obiščete pa lahko tudi bljižnji zip line.

Skratka, v kampu Korita vam ne bo dolgčas. Če pa se bolj najdete v opisu ”oseba, ki na dopustu večinoma počiva”, boste v kampu Korita tudi prišli na svoj račun, saj ponujajo čudovite kotičke za počitek in druge aktivnosti, kjer lahko uživate v miru, naravi in šumenju reke Soče

 

Kakšne in koliko kapacitet ponuja kamp Korita ?

Kar se tiče prostorov za šotore, velja pravilo kdor prej pride prej … postavlja. Torej število teh parcel je odvisno glede na velikost šotorov in gostoto postvaljanja le teh. Kar pa se tiče glamp ponudbe pa imam točen podatek.

Če iščete prostor in oddih za celo družino vam lahko ponudijo dve Koči, primerni za 4 osebe. Ti dve koči imata lastno kuhinjo in kopalnico. Ker vem, da ljudje ne verjemo vsega na besedo vam bom to dokazal s slikami.

Koča za 4 osebe – zunanjost

Kuhinja + jedilnica

Čudovita koplanica

Na žalost malo razmetana splanica (kriva sva midva 🙂 )

 

Poleg koč za 4 osebe ponujajo tudi Soške vile (4x) in Trentarske oz. pastirske šotore (6x). V sklopu kampa se nahjata tudi dve kuhinji in dvoji skupni kopalniši prostori. Za zajtrk in ostale obroke poskrbi sosednja turistična kmetija tako da vam, v primeru da ne želite, kuhati ni treba. Drugače pa je v kampu in okolici vse skupaj zelo lepo urejeno in narejeno, saj je Peter mnenja, da je ”catch” v detajlih. Tudi sam se strinjam z njim. Detajlov, sploh lesenih, v kampu korita res ne manjka in resnično drži, da prav ti detajli naredijo razliko. G. Peter je to zelo lepo povedal v stavku, ki ga citiram spodaj …

”Hiša je hiša, ampak zapomnemo si majhne stvari, detajle, ki naredijo izkušnjo unikatno” 

Razmišljajte o tem stavku, med ogledom fotografij iz kampa

GALERIJA 

Kamp se nahaja ob bistri Soči

Ena izmed kuhinj in recepcija

Unikatna tabla 

Pastirski šotor in druga kuhinja, nad katero se nahajajo prostori za počitek, sprostitev, …

Razgled iz skupnega prostora nad kuhinjo 

Soške vile 

Soška vila malo drugače

Kot lahko vidite po slikah je kamp Korita resnično nekaj posebnega. Vidi se, da so hiške in vse ostalo narejene z ljubeznijo. Tudi v kampu kot samem vlada neverjetno pozitivna energija. Prijazno osebje in tudi obiskovalci resnično naredijo izkušnjo v tem kampu še boljšo. Če ste ljubitelj narave je ta kamp definitvno prava izbira za vas.

Torej, ko se naslednjič potepate po teh krajih, obiščite kampa Korita in tam preživite kakšno noč. Obljubim vam, ne bo vam žal. Zadnja slika ki jo bom dodal prikazuje ”pogled z mosta”, kar je pravzaprav prvi in zadnji razgled, ko obiščete kamp Korita.

Ciao

Pogled z mosta

 

Avtor besedila : Rok Knific

Avtor Fotografij : Ines Košenina & Rok Knific