Kako izgleda fotografija na platnu?

Kako izgleda fotografija na platnu?

July 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Dandanes fotografije najpogosteje občudujemo na digitalnih zaslonih, saj jih hranimo na telefonih, fotoaparatih in računalnikih. V digitalni obliki resda lahko občudujemo mnoge detajle ali pa preprosto brskamo po neskončnih zbirkah slik, ki smo jih zajeli skozi leta, a pri tem smo vseeno nekoliko prikrajšani za tisto izkušnjo, ki res spremlja obujanje lepih spominov. To dobimo pri občudovanju natisnjenih fotografij, ki jih lahko vzamemo v roke.

Običajno natisnemo fotografije na fotografski papir in jih hranimo v albumih. Alternativa pa je fotografija na platnu, ki lahko še bolje izpade. Ta opcija je sicer veliko bolj redka in se ne uporablja za shranjevanje vseh spominov, raje na platno natisnemo tiste nepozabne utrinke, ki jih želimo res vsak dan podoživljati. Fotografija na platnu namreč ustvari prav posebno izkušnjo, ki še nadgradi vse spomine, ki jih zajema sam motiv.

Fotografija na platnu za najbolj dragocene spomine

Na platnu se najbolje izkažejo tiste fotografije, ki v ozadju skrivajo veliko vsebine in nepozabne spomine. To so pogosto poročne fotografije in fotografije z drugih slavnostnih dogodkov, fotografije iz otroštva, morda celo fotografije dojenčkov ter seveda družinske fotografije z več generacijami in širšim sorodstvom. Takšna fotografija na platnu res lepo izpade, saj imamo sliko v večjem formatu, ki v spomin hitro prikliče vse tiste podrobnosti, ki spremljajo dogajanje na fotografiji.

Kakovostna fotografija na platnu je prava izbira za najbolj dragocene spomine. Poskrbeti moramo le za to, da je slika dobro narejena, tu pride v poštev tisk fotografij v večjem formatu, pa tudi izdelava same slike oziroma okvira.

Fotografija na platnu z lesenim okvirom

Platno se običajno napne na lesen okvir, ki omogoča razstavljanje takšnih umetnin. Če za izdelavo takšnega izdelka izberemo uveljavljenega mojstra, bomo dobili dovršen končni izdelek, ki ga lahko takoj obesimo na steno ali postavimo na polico. Kakovostno platno z lesenim okvirom je v takšnih primerih gotovo najboljša rešitev.