Izposojen ali rabljeni viličar za minimalne stroške

Izposojen ali rabljeni viličar za minimalne stroške

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Viličarji so lahko precej dragi, na tem področju pa ne moremo pretirano varčevati. Gre namreč za ključno delovno opremo, na katero se močno zanašamo pri zahtevnem in nevarnem delu. To pomeni, da ni veliko prostora za napake, odločamo se za kakovostno opremo, ki je res povsem zanesljiva. A ni nujno, da bo treba res zapravljati veliko denarja, saj nov viličar ni edina možnost. Tudi rabljeni viličar se lahko odlično obnese, tretja možnost pa je najem za kratek čas. 

Vse to so povsem spodobne opcije, ki ponujajo odličen rezultat. Seveda se ravnamo glede na zahteve, s katerimi se srečujemo pri delu. V nekaterih primerih vseeno potrebujemo svoj viličar in se splača kupiti novo napravo, še posebej pri opremljanju kakšnih večjih logističnih centrov in skladišč. Je pa rabljeni viličar pogosto idealen za kakšna manjša podjetja ali uporabo v okoljih, kjer se ne ukvarjamo primarno s prestavljanjem težkih tovorov. Na trgu rabljene opreme lahko najdemo zelo prepričljivo ponudbo, ki je pravzaprav povsem primerljiva s ponudbo novih naprav, le da so cene precej nižje.

Če ciljamo predvsem na nizke stroške, s tem da ne želimo sklepati velikih kompromisov, so te alternative novim viličarjem gotovo vredne posebnega premisleka. Lahko računamo na to, da bomo zelo zadovoljni, kar velja tudi za zahtevnejše uporabnike. Z nakupom rabljene opreme pridemo do dobrega viličarja, ki ga lahko uporabljamo brez omejitev, najem viličarja pa nam omogoča uporabo vrhunske opreme za določen čas, ne da bi morali za to nameniti veliko investicijo.

Rabljeni viličar izbiramo na pestrem trgu rabljene opreme

Ker so viličarji lahko precej dragi, hkrati pa so zelo uporabni in brez težav dolga leta opravljajo svoje delo, je razumljivo zelo pester trg rabljene opreme na tem področju. Viličarja ne moremo preprosto zavreči ko dobimo novo opremo, lahko ga prodamo tistim, ki bodo njegove funkcionalnosti znali nadalje izkoristiti. Tako je prodaja viličarja na trgu rabljene opreme odlična priložnost na obeh straneh – prodajalec lahko iztrži nekaj denarja od opreme, ki je ne potrebuje več, kupec pa na ta način pride do kakovostnega viličarja, za katerega ne bo treba odšteti polne cene.

Tudi rabljeni viličar je lahko povsem uporaben pri delu v skladišču

Posledično se je trg rabljene opreme zelo dobro razvil, pravzaprav rabljeni viličar po navadi ponuja še več izbire kot nakup nove naprave. Na voljo imamo namreč še številne starejše modele, ki sicer niso več v prodaji, a so lahko prav tako zanesljivi in atraktivni kot novi. Za mnoge kupce je ta ponudba zelo zanimiva, sploh če k temu dodamo še ugodne cene, ki so značilne za rabljeno opremo. Računamo lahko na odlično izkušnjo, če se posvetimo brskanju po rabljenih viličarjih, sploh če izberemo kakšno napredno napravo.

Za to so v veliki meri zaslužni tudi trgovci. Le redko poteka prodaja viličarja neposredno med starim in novim lastnikom, to nalogo prevzamejo posredniki, ki postopke močno olajšajo in odpravijo tveganja, ki bi jih sicer imeli pri poslovanju s fizičnimi osebami ali neznanimi podjetji. Tako je rabljeni viličar povsem varna izbira za nakup, gotovo bomo zelo zadovoljni.

Rabljeni viličar ali najem viličarja?

Na trgu rabljene opreme iščejo viličar tisti, ki bi radi pri nakupu prihranili. Seveda tudi rabljeni viličar zahteva določeno investicijo, medtem ko poznamo tudi veliko ugodnejše opcije, recimo izposojo oziroma najem viličarja. To je lahko najboljša rešitev za tiste, ki ne rabijo svojega lastnega viličarja.

Izposoja viličarjev je pisana na kožo tistim, ki se le za krajši čas srečujejo s težkimi tovori. Običajno gre za kakšno projektno delo ali kakšne posamezne izzive, ki jih opravimo hitro, če seveda imamo na voljo ustrezno opremo. Ker si napravo le za krajši čas izposodimo, lahko pričakujemo izredno nizke stroške, čeprav seveda tudi najem zahteva nekaj denarja.

Je pa veliko odvisno od tega, s kakšnim delom se soočamo. V nekaterih primerih pač potrebujemo lastno napravo, ki jo lahko uporabljamo povsem brez omejitev in tudi na dolgi rok. Najem pa pride v poštev le za krajši čas, ne moremo si viličarja izposoditi za več let. Tako je rabljeni viličar lahko še vedno zelo privlačna rešitev tudi za tiste, ki niso posebej zahtevni pri uporabi. Po drug strani je izposoja viličarjev neprekosljiva rešitev za vse, ki res potrebujejo napravo le za kakšen projekt.

Uveljavljena podjetja, pri katerih dobimo rabljeni viličar

Najbolje je rabljeno opremo kupovati pri uveljavljenih trgovcih, ki pogosto lahko ponudijo tudi možnost najema. Tako kar na enem mestu najdemo vso ponudbo, ki gotovo skriva najboljšo rešitev za naš primer. Rabljeni viličarji omogočajo enostaven in varen nakup, najem pa ponuja rešitev za tiste, ki ne potrebujejo svojega viličarja.

Rabljeni viličar dobimo pri trgovcih, ki nudijo opremo za logistiko

Dodaten plus je pri večjih podjetjih možnost pogodbenega vzdrževanja in servisiranja, ti trgovci lahko dobavijo tudi rezervne dele. Tako gre pravzaprav za partnerja s celovito ponudbo, ki bo v veliko pomoč pri delu. Pričakujemo lahko odlično izkušnjo, ki ni omejena le na nakup rabljenega viličarja ali pa najem opreme. Trgovec poskrbi, da bo tudi na dolgi rok rabljeni viličar odlično deloval in z njim ne bo nikakršnih težav.