Inverterski varilni aparat za popolno varjenje

Inverterski varilni aparat za popolno varjenje

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Inverterski varilni aparat je prenosna  naprava za varjenje z enosmernim varilnim tokom. Uporabljamo ga pri varjenju konstrukcijskih in nerjavečih jekel z oplaščeno rutilno, bazično ali celulozno elektrodo.  Še posebej so primerni za montažna dela, dela na gradbiščih in delavnicah.

Značilnosti inveterskega varilnika

Inverterski varilni aparat  je enostaven in lahek za transport. Inverterski varilnik ima MMA -REO varjenje z oplaščeno elektrodo, HOT START- povečan varilni tok ob vžigu obloka, ARC FORCE – preprečevanje zalepitve elektrode med varjenjem ima pa tudi možnost varjenja z rutilnimi, bazičnimi in celuloznimi elektrodami.

Priljubljenost inveterskega varilnega aparata je zelo velika, saj je zelo funkcionalen za uporabo. Uporablja se ga lahko zelo dolgo let, saj je narejen iz kakovostnih in odličnih materialov. Cena inverterskega varilnika se giblje od 100€ naprej. Cena je odvisna od ponudnika, prav tako pa tudi od njegovih funkcij in značilnosti.

Kaj poleg dobrega inverterskega varilnega aparata potrebujete za varno in uspešno varjenje?

Oprema za varjenje mora biti zelo kakovostna in narejena iz kvalitetnih materialov. Varilstvo je samo po sebi zelo zahtevna panoga in zahteva ogromno znanja prav tako pa zahteva tudi natančnost in pozornost, saj se pri varjenju lahko oseba zelo poškoduje. Ravno za namen preprečitev poškodbe, je potrebno uporabljati in imeti le najbolj kakovostno varilno opremo.

Varilec mora v prvi vrsti poskrbeti za varnost tako sebe in drugih, ki se nahajajo v istem delovnem prostoru. Pri delu na terenu  mora zagotoviti, da so vremenski vplivi na spajanje čim manjši. Priprava zvarnih žlebov, obdelava, brušenje, čiščenje in razmastitev varjenih mest je zelo pomembno opravilo. Sam proces varjenja pomeni uspešen spoj dveh elementov. Na kakovost spoja v največji meri vpliva varilec sam z svojim delom, materialom ki ga uporablja in pripomočki, ki jih pri varjenju uporablja. Varilna oprema mora biti natančno izdelana in zelo kakovostna, saj bo le ta preprečila poškodbe varilca, ki se pri varjenju lahko zgodijo zelo hitro.