Imate električno avto? Potem rabite to!

Imate električno avto? Potem rabite to!

July 23, 2022 Off By Boris Bukovšek

Vozniki PHEV in EV sčasoma uvidijo, da bi bil njihov vsak dan bolj sproščen in tudi časovno bolj optimalen, če bi lahko svoj avto napolnili kar doma. Nekateri živijo v odročnejših krajih kjer javnih polnilnic ni, zato je nakup domače polnilnice za njih tudi edina izbira.

Pri napolniavto.si skrbimo za pestro izbiro različnih domačih polnilnic, polnilnih kablov in prenosnih polnilnikov, torej se za vsakogar najde primeren izdelek. Na voljo je tudi adapter, s katerim lahko priklopite tip 1 v tip 2.

Kaj je hišna polnilnica za EV in PHEV?

Hišna polnilnica, domača polnilna postaja, hišna polnilna postaja ali domača polnilnica – morda se kdo sprašuje ali so to različni izdelki. Ne, gre za en izdelek, za katerega uporabljamo različne besedne zveze, pomeni pa napravo s katero lahko doma, pred gostilno ali frizerskim salonom, pred hotelom, penzionom ali pred podjetjem napolnimo električna in priključna hibridna vozila. Namestimo jo lahko kjerkoli jo lahko pravilno zmontiramo in priklopimo na električno omrežje.

Domača polnilnica v poslovnem okolju

Kot že omenjeno, so hišne polnilnice primerne tudi za montažo in uporabo v poslovnem in drugem okolju. Vsi podjetniki in obrtniki, ki bi svojemu poslu želeli dodati nekaj več in imajo za to ustrezne pogoje, lahko svojim strankam medtem, ko so z njimi na sestanku, ponudijo tudi brezplačno polnjenje njihovega PHEV in EV. Zagotovo bo vsaka stranka še bolj zadovoljna in se bo prej odločila za takega ponudnika storitve, ki jo potrebuje.

polnilna_postaja_besen_bs20c

Prenosni polnilniki za polnjenje EV in PHEV

Prenosni polnilniki so namenjeni za polnjenje EV in PHEV na različnih vtičnicah, tako za polnjenje doma kot tudi npr. na vašem počitniškem cilju (npr. v kampu, apartmaju…). Poleg nakupa novega EV običajno dobimo prenosni polnilnik, ki omogoča počasno polnjenje. V naši trgovini napolniavto.si imamo prenosne polnilnike s katerim lahko napolnite vozilo hitreje. Na voljo je tudi eno in trofazni polnilnik s petimi različnimi adapterji, za pet različnih vtičnic. Doma, v gospodinjstvih imamo običajne šuko vtičnice, v kampih so običajno modre, trofazne vtičnice so rdeče. S tem polnilnim kablom lahko uporabnik hitreje napolni avto tako rekoč povsod.

Polnilni kabli za polnjenje EV in PHEV

Ko kupimo nov EV ali PHEV poleg avta dobimo tudi polnilni kabel in prenosni polnilnik. Pri nakupu rabljenega električnega vozila pa se zgodi, da dobimo le enega od teh ali celo nobenega. Polnilni kabli so na voljo različni, omogočajo različne moči polnjenja, imajo običajni ali spiralni kabel in ročko za priklop tipa 2. Če imate EV s priklopom tipa 1, pa pri nas lahko kupite adapter, ki ga bo pretvoril v tip 2 in bodo tako vsi naši izdelki primerni za polnjenje vašega električnega avta.