Hrastov parket je odlična poživitev vsakega doma

Hrastov parket je odlična poživitev vsakega doma

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

V preteklosti je bil parket prisoten v večini slovenskih domov. Kasneje so ga v marsikaterem prostoru zamenjale keramične ploščice, saj so se bolje ujele s talnim gretjem. Zamenjali pa so ga tudi cenejši materiali, ki so prišli na trg, kot so laminati in luksuzni vinil. Kjer je bil trdi hrastov parket še vedno zaželen, so ga vgrajevali v spalnice, iz ostalih prostorov pa je izginil. Odkar pa lahko tudi pod parket položimo talno ogrevanje, je želja po leseni, topli naravni podlagi zopet izredno prisotna 

Lesni parket je še vedno izdelan, čeprav boste morda morali malo loviti, da boste našli želeni slog. Če izberete hrastov parket, boste ustvarili tla, ki so po današnjih standardih nekoliko unikatna. Izberite skrbno in premišljeno. Veliko ljudi dandanes na parket gleda kot na zanimivo izbiro, drugi pa kot zastarelo preteklost. 

Prednosti hrastovega parketa

Kljub temu pa ima hrastov parket v Sloveniji še vedno precejšnjo veljavo in ljudje ga radi polagajo v svoje domove, saj ima ogromno prednosti. Ena izmed njih je zagotovo ta, da je hrastov parket izjemno topel in prijeten na otip. Hoja po masivnem parketu dobrodejno deluje na vsakogar, še zlasti v hladnih zimskih dneh, ko vsi iščemo toploto. 

Dandanes se parket izredno enostavno namesti. Če boste kontaktirali prave mojstre, boste imeli parket nameščen že v nekaj dneh. Poleg tega se hrastov parket ne lakira več, temveč se ga obdela z nežnim oljem, ki ni strupeno in ne smrdi. 

Hrastov parket v dom vnese modernost

Kljub temu da hrastov parket nekaj časa ni veljal za modernega, je v današnjem času les zopet postal izredno moderen in priljubljen. Oblikovalci ga radi vključijo tako v podeželske hiše kot v mestna stanovanja. 

Les namreč izredno pomirja in prijetno vpliva na vse člane družine in tudi zato je hrastov parket ponovno postal aktualen.