Copatki za vrtec že čakajo vašega malčka

Copatki za vrtec že čakajo vašega malčka

April 1, 2022 Off By Boris Bukovšek

Nakupovanje opreme za vrtec in šolo lahko lepo popestri poletne dni, lahko pa nam zagreni tiste zadnje dni pred septembrom. Veliko je odvisno od tega, ali se na nakupovanje pravočasno pripravimo. Če vemo, kaj vse potrebujemo in kje bomo to dobili, nas čaka veliko boljša izkušnja. Gotovo nam ne bodo posebnih preglavic povzročali copatki za vrtec in šolo, saj dobimo to opremo v zelo prepričljivi ponudbi pri proizvajalcih kakovostnih copatov iz usnja. 

Ponudba na tem področju je sicer precej široka in na istem mestu lahko pogosto dobimo več različnih modelov, tudi copate iz različnih materialov ter kakšna druga obuvala. Po ponudbi se splača dobro pobrskati, a z nakupom verjetno ne bo večjih težav.

Še vedno smo pozorni predvsem na to, da izberemo kvalitetne copate, ki bodo otroku kar najbolj ustrezali. Malčki so lahko precej zahtevni uporabniki copatov, čeprav si tega ne bi mislili. So zelo nagajivi in razigrani, tako da bodo copati na veliki preizkušnji. 

Poleg tega otroška noga hitro raste, copati bodo kmalu postali premajhni. Vse to je le še dodaten razlog za nakup odlične opreme, skrbno izbrani copatki za vrtec bodo gotovo kos vsem izzivom v vrtcu.

Na enak način seveda izbiramo copate za domačo rabo ter drugo otroško obutev. Vedno nas čakajo podobni premisleki, ki jih moramo upoštevati.

Copatki za vrtec morajo biti skrbno izbrani

Kakšni copatki za vrtec so najboljši?

Copate za otroke lahko izdelamo v različnih variantah, ki se med seboj precej razlikujejo. Pogosto imajo otroci copate z elastiko, ti se zaprejo okoli gležnja ter ponujajo zanesljiv in stabilen korak. Lahko pa so copati zgoraj odprti in se enostavno obujejo kot natikači, kar je prav tako zelo praktično. A vedno pazimo na določene značilnosti, ki so pomembne za otroške copate nasploh.

Copatki za vrtec naj bodo izdelani iz kvalitetnih materialov, saj morajo biti copati vzdržljivi in odporni. Otroci bodo copate med razigrano igro precej obremenili. Najbolje se obnesejo usnjeni copati, pogosto pa se usnje kombinira še s tekstilnimi deli in z drugimi materiali. Dobro izdelani copati bodo odporni na izzive, ki jih prinašajo nepredvidljive površine, pa tudi na obremenitve, ki jih na material naredi otrokova noga. 

Posebej pomembno pa je to, da copatki za vrtec ustrezajo otroku. Naj bodo udobni in prijetni za uporabo. Nekaterim bolj odgovarjajo zaprti copati, drugim natikači. Vedno se prepričamo, da so copati otroku dovolj veliki, da ga ne tiščijo. Lahko so nekoliko večji, če otroku noga hitro raste, a s tem ne gre pretiravati. 

Copatki za vrtec, ki so povsem prilagojeni otrokom

 

Poleg teh splošnih odlik lahko izpostavimo še nekatere posebne lastnosti, ki jih imajo copati za otroke. Še posebej pri malčkih v vrtcu moramo biti pozorni na njihove posebne potrebe.

Tako so copatki za vrtec pogosto domiselno oblikovani in opremljeni s kakšnimi prikupnimi motivi. Ne le za dekoracijo, temveč tudi zato, da otroci hitro prepoznajo in najdejo svoje copate. Levi in desni copat imata morda drugačen motiv, da ju otrok loči in se navadi na samostojno obuvanje. Seveda pa je pomembno tudi to, da so copati otroku všeč, malčki veliko dajo na to, kako njihova obutev izgleda, zato posegamo po kosih s prikupnimi otroškimi motivi.

Pri izbiri copatov za otroka ni treba pretirano komplicirati. Čisto v redu so lahko že preprosti copati, ki so dobro izdelani in prilagojeni za malčke. Tako se bodo tudi otroci najlažje navadili na normalno uporabo copatov, tudi kasneje ne bodo imeli težav, če bodo uporabljali drugačne copate. 

Posebej pa velja premisliti o velikostih, kar je včasih šibka točka copatov za otroke – malčki bodo copate hitro prerasli. Na srečo nam copatki za vrtec nudijo nekaj več tolerance glede velikosti, tako da ni treba imeti prav točne številke. Copati so lahko sprva nekoliko večji, kasneje pa tudi manjši, ko jih otrok preraste, sploh to velja za odprte copate.

Prav je, da so copatki za vrtec lepo oblikovani

Otroški copatki za vrtec in dom

Malček bo copate potreboval tudi drugod, predvsem doma. Verjetno bo imel svoje copate doma, za vrtec pa mu bomo pripravili poseben par. A kakšnih velikih razlik ni treba delati, saj imamo vedno podobna pričakovanja. Tudi hišni copati za otroke morajo ustrezati opisanim kriterijem. 

Izbiramo kvalitetne copate, ki jih bo malček lahko uporabljal dlje časa, tudi ob razigranih aktivnostih v domačem stanovanju in morda celo na prostem. Zato se lahko copatki za vrtec in copati za domačo uporabo tudi izmenjujejo oziroma v sili za oboje uporabljamo kar isti par.

Copatov ni nikoli preveč, zato se morda splača imeti na rezervi kakšen cenejši par, da smo pripravljeni na zamenjavo. Kaj hitro se lahko zgodi, da se hišni copati za otroke strgajo ali drugače poškodujejo. Lahko dobimo tudi obiske in potrebujemo kakšne dodatne copate. Morda pa bo otrok nekaj časa prebil kje drugje, recimo pri starih starših ali drugje na počitnicah, pa potrebuje še ene copate. Tu so otroški copatki za vrtec in dom pripravljeni tudi na drugo okolje, tako da z njimi gotovo ne bo težav.