Čiščenje steklenih površin je lahko enostavno

Čiščenje steklenih površin je lahko enostavno

July 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Steklo je precej nehvaležen material. Že res, da ima mnoge pozitivne lastnosti, predvsem prepušča svetlobo in ustvarja lepe vizualne učinke, a po drugi strani se na njem tudi takoj vidijo lise, odtisi in drugi madeži. Zato moramo poskrbeti za redno čiščenje steklenih površin, ob tem pa se pokaže še ena pomanjkljivost – steklo je precej težko učinkovito očistiti, zelo verjetno je, da se bodo tudi po temeljitem čiščenju še poznale sledi.

Na voljo imamo različne rešitve, s katerimi lahko dosežemo dober rezultat. Ena možnost je seveda preprosto to, da se sprijaznimo z rezultati, ki jih dosegamo. Včasih popolna čistoča pač ni tako nujna, čiščenje steklenih površin pa zadovoljivo opravimo kar sami. Druga možnost je, da se dobro opremimo, predvsem z napravami za čiščenje oken in z ustreznimi čistilnimi sredstvi. Tretja možnost je, da izkoristimo storitve čistilnih servisov

Oprema za čiščenje steklenih površin

Kar dobre rezultate lahko dosežemo sami, če za čiščenje steklenih površin uporabimo primerno opremo. Že res, da se lahko dela lotimo kar s krpo, a veliko bolje se izkaže kombinacija specializiranega čistilca oken in namenskega čistilnega sredstva. Predvsem ta naprava dobro odstranjuje sledi, ki sproti nastajajo pri čiščenju stekla, tako da bo površina na koncu brezhibna.

Ta rešitev je odlična za tiste, ki steklo redno čistijo in lahko upravičijo nakup takšne opreme. Tako pri enostavnejših kot pri zahtevnejših projektih pa se priporoča izbira čistilnega servisa.

Čiščenje steklenih površin pri čistilnih servisih

Lahko pričakujemo, da bo čistilni servis čiščenje steklenih površin opravil s še boljšim rezultatom. Predvsem pa se na ta način izognemo trudu in času, ki ga sicer namenjamo za čiščenje oken. Prav tako ne bo treba zapravljati za opremo, bo pa treba plačati storitve teh strokovnjakov. Pogosto se to izkaže za dober kompromis, predvsem za čiščenje steklenih površin v poslovnih prostorih, trgovinah, izložbah in podobno.