Blazine za dojenje za olajšano materinstvo

Blazine za dojenje za olajšano materinstvo

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Mamice pred rojstvom otroka tako rekoč ”gnezdijo”, kar v prevedenem pomenu pomeni, da zelo pospravljajo stanovanje in pa zelo impulzivno kupujejo stvari in pripomočke za novorojenčka, katere sploh ne bodo potrebovale. To je zelo velika napaka, ker pri otroku verjetno teh stvari sploh ne boste potrebovali. Pred rojstvom otroka si je zelo priporočljivo narediti seznam stvari, ki so res nujne in ki vam bodo olajšale delo . Ena ključnih in zelo pomembnih stvari je zagotovo blazina za dojenje, na to pa velikokrat mamice kar pozabijo. Ta oprema bo gotovo med izdelki v ponudbi večjih trgovin, tudi na Superbaby.si lahko najdete dobre možnosti.

Vsestranska uporaba blazine za dojenje

Dojenje zna biti, kar malce zahtevno sploh, če se z vlogo mamice srečujete prvič. Blazina za dojenje vam bo samo dojenje zelo olajšala vam in vašemu dojenčku pa bo veliko bolj udobno. Blazina za dojenje ni namenjena samo dojenju ampak je primerna tudi za počitek otroka.

Blazina za dojenje je zaradi svoje oblike zelo praktična in udobna. Sploh pa je primerna za mamice, ki spijo na boku. Priporoča se, da se blazina za dojenje uporablja tako, da en konec blazine položite pod glavo drugi konec pa med kolena. S tem načinom boste poskrbeli za razbremenitev vratu in kolen. Prednost blazine za dojenje je tudi ta, da je zelo primerna za mamice, ki bo bile po porodu šivanje saj jim bo omogočila manj boleče sedenje.

Pa je res blazina za dojenje pameten nakup ?

Odgovor je : ZAGOTOVO! Blazina za dojenje bo tisočkrat bolj olajšala dojenje, kot pa če bi to počeli brez nje saj je udobna tako za dojenčka in za mamico. Veliko mamic ima težav z dojenjem saj je včasih otroka težko pravilno in udobno namestiti v tem primeru bo blazina za dojenje opravila odlično vlogo.

Pri dojenju na blazini za dojenje morate dojenčka položiti bočno, tako je otrok s celim telesom obrnjen proti vam. V tem položaju bo otrok sproščen, lažje pa bo tudi vam zaradi same namestitve in dojenja.