Avtomatska vrata z naprednimi drsnimi mehanizmi

Avtomatska vrata z naprednimi drsnimi mehanizmi

May 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Sodobna vrata imajo mnoge funkcionalnosti, ki jih lahko dobro izkoristimo, če želimo na obiskovalce narediti dober vtis. Najbolj očitno to velja za avtomatska vrata, ki se uporabljajo v poslovnih prostorih, trgovinah, javnih zgradbah, hotelih in drugih objektih, kjer sprejemamo večje število pomembnih gostov. A ni nujno, da imamo v mislih prav takšna vrata in takšna okolja – čisto možno je, da se bodo napredni mehanizmi dobro obnesli tudi v domačem stanovanju ali drugod. Napredna vrata imajo namreč nekatere prednosti, ki jih lahko odlično izkoristimo ob vsakem prehodu praga.

Najbolj pozorni bodo ob izbiri vrat seveda tisti, ki imajo posebne zahteve. Morda načrtujejo prehod za večje množice ljudi ali pa sprejemajo zelo pomembne goste. Na srečo lahko vedno najdemo zelo prepričljive rešitve ne glede na potrebe, gotovo lahko pričakujemo odličen končni učinek, če izberemo avtomatska vrata višjega ranga. Ključnega pomena je izvrsten mehanizem, ki omogoča brezhibno odpiranje in zapiranje vrat, pozorni pa smo še na nekatere druge pomembne elemente takšnega sistema. Izdelamo lahko celovit vhod, s katerim bomo zelo zadovoljni, še bolj navdušeni pa bodo končni uporabniki.

Ker imamo na razpolago večje število različnih sistemov za avtomatska vrata, lahko dosežemo odlične učinke v različnih okoljih. To moramo upoštevati, če se zanimamo za različna vrata – velika razlika je recimo med vhodnimi vrati za hotel ter notranjimi vrati v domačem stanovanju.

Avtomatska vrata, s katerimi želimo narediti dober vtis

Tam, kjer sprejemamo pomembne goste, imajo vhodna vrata izredno veliko odgovornost. Ustvariti morajo namreč dober prvi vtis, pri čemer imamo le eno priložnost. Dobra avtomatska vrata to nalogo odlično opravijo, sploh če se odločimo za luksuzna vrata z naprednim drsnim mehanizmom in električnim pogonskim sistemom.

Avtomatska vrata se odlično vključijo v sodobno arhitekturo poslovnih objektov

Drsna avtomatska vrata so med najbolj priljubljenimi izbirami, zato jih tudi pogosto opazimo v različnih prostorih oziroma objektih. Značilna so za kakšne trgovine in trgovske centre, pa tudi za javne prostore. Tam, kjer moramo zagotoviti nemoten prehod velikega števila ljudi, so takšni mehanizmi zelo dobrodošli, poleg tega pa dosežemo tudi odličen učinek pri uporabi. Drsna avtomatska vrata so zelo elegantna in zagotavljajo brezhibno delovanje, piko na i pa doda še odličen izkoristek prostora.

Ob tem je treba dodati še opcije, ki jih ponujajo različni materiali, mehanizmi in pogonski sistemi. Čeprav takoj pomislimo na avtomatska vrata na drsnih mehanizmih, imamo na voljo tudi druge vrste mehanizmov, ki jih lahko izkoristimo z odličnim učinkom, če želimo narediti dober prvi vtis na obiskovalce. Posebej dobro se obnesejo vrtljiva vrata, ki se pogosto uporabljajo za pomembne vhode v komercialne ali javne objekte. Navsezadnje pa lahko avtomatiziramo tudi običajna krilna vrata, kar je zelo priročno v vseh mogočih okoljih.

Prav tako lahko vrata močno prilagodimo z izbiro posrečenih materialov. Priljubljena je kombinacija stekla in kovine, kar pa ne pomeni, da ne morejo biti avtomatska vrata lesena ali izdelana iz drugih materialov. S premišljenimi izbirami na tem področju lahko dosežemo zelo posrečene učinke.

Avtomatska vrata v stanovanju

Lahko avtomatska vrata dobro izkoristimo tudi v domačem stanovanju? V takšnem okolju so avtomatski mehanizmi precej bolj redki. Pogosteje se recimo uporabljajo zunanja ali notranja drsna vrata brez električnega pogona, saj s tem lahko izkoristimo prednosti drsnega mehanizma, hkrati pa ohranjamo nizke stroške in enostavnost vgradnje. A vseeno lahko vrata doma tudi avtomatiziramo. Običajno na ta način opremimo vhod v stanovanje, avtomatizirana notranja vrata so v stanovanjih precej redka. Še vedno pa obstaja možnost, da notranja drsna vrata opremimo z električnim pogonom, kar lahko naredi izjemno dober vtis.

Sodobna stanovanja imajo na vhodu lahko pametna vrata, ki močno izboljšajo izkušnjo stanovalcev pri uporabi vrat. To so lahko avtomatska vrata, ki morda ponujajo tudi kakšne napredne funkcionalnosti, predvsem napredne možnosti zaklepanja in odklepanja vrat. Vsekakor takšna vrata brez težav odgovorijo na vse zahteve stanovalcev in s tem dokazujejo, da imajo tudi avtomatska vrata svoje mesto v stanovanjskem okolju, kjer jih lahko s pridom izkoristimo. Seveda pametna vhodna vrata niso edina možnost, hitro lahko najdemo tudi druge primere.

Zunanja in notranja avtomatska vrata za stanovanje

Vhodna vrata so odličen primer zunanjih vrat, tu uporabljamo avtomatska vrata včasih tudi za prehod na balkon, teraso ali vrtne površine. V kombinaciji z velikimi steklenimi vrati dosegamo odlične učinke v sodobnih stanovanjih.

Avtomatska vrata lahko povežemo v sistem pametnega doma

Steklena notranja vrata imajo prav tako velik potencial, če jih znamo lepo umestiti v prostor, avtomatski mehanizem pa pri tem dodaja le še piko na i. Sodobno opremljena in oblikovana stanovanja dopuščajo veliko svobode pri vgradnji velikih steklenih elementov, zato so tudi steklena notranja vrata zelo posrečena v odprtem prostoru. V kombinaciji s panoramskimi stenami dosegamo čudovite učinke, ki povzemajo vse atrakcije modernega arhitekturnega sloga.

Z nekaj domišljije pa lahko avtomatska vrata tudi na druge načine vključimo v svoje bivalno okolje. Pametno je preučiti te možnosti in oblikovati rešitve, s katerimi bomo kar najbolj zadovoljni. Strokovnjaki znajo svetovati, predvsem pa seveda priskočijo na pomoč pri izdelavi in montaži takšnih vrat v vsakem okolju.