Enostavno shranjevanje z arhivskimi regali

Enostavno shranjevanje z arhivskimi regali

May 28, 2021 Off By Boris Bukovšek

Arhivski regali omogočajo optimalne rešitve za shranjevanje oziroma za  arhiviranje različnih materialov v pisarnah in arhivih.  Omogočajo hitro iskanje, kar pripomore pri boljšemu delu, saj za iskanje oseba ne porabi zelo veliko časa. Dejavnost vsakega podjetja spremlja tudi  ogromna količina papirne dokumentacije. Njegova sistematizacija in skladiščenje zahteva dodelitev posebnih območij za arhiviranje in uporabo ustrezne opreme, ki jo nudi Gaplast.si.

Iz česa je sestavljen arhivski regal ?

Kot je že iz imena razvidno so arhivski regali namenjeni shranjevanju dokumentacije oziroma arhiviranju. Arhivski regal je sestavljen iz različnih elementov. Stojala so zelo pomembna ti deli so kovinski perforirani profili različnih velikosti. Majhna odprtina odprtin omogoča, da se police fiksirajo na poljubni razdalji ena od druge in se tako določi prostor za shranjevanje. Police so na voljo  v različnih dolžinah in širinah, tako da lahko sestavite stojalo z najbolj primernimi parametri. Za dodatno zanesljivost in vzdržljivost so police opremljene s trdilci. Stranska stena je sestavljena enako tako kot hrbet, ki je  kovinska plošča, ki je nameščena na straneh stojala.

Področja uporabe arhivskih regalov

Zaradi svoje vsestranskosti in uporabnosti arhivske kovinske police uspešno uporabljajo vsa podjetja, ki potrebujejo preprost in trajen arhivski sistem za shranjevanje, ki pa je tudi zelo pregleden.

Arhivski regal se v večini primerov uporablja na področju trgovine, v tovarnah, večjih industrijah, pisarnah in v vseh podjetjih. Obstaja tudi več vrst arhivskih regalov. Stacionarni  arhivski regal je nameščen na določenem mestu  po navadi ob stenah ali v več vrstah v središču prostora. Ta vrsta polic je  zelo hitro montirana, enostavna za uporabo predvsem pa cenovno ugodna. Edina pomanjkljivost je dejstvo, da namestitev tega sistema zahteva precej prostora.

Mobilni arhivski regal ima posebnost, ki pa je da je vsako arhivsko kovinsko stojalo opremljeno s posebnimi valji, ki se premikajo vzdolž vodil .Prednost te metode je znaten prihranek prostora in to kar do 70% površine.