Alu folija v kuhinji ne sme manjkati

Alu folija v kuhinji ne sme manjkati

June 1, 2021 Off By Boris Bukovšek

Med najbolj vsestransko kuhinjsko opremo uvrščamo predvsem naprave za delo z živili, pozabljamo pa na nekatere praktične materiale, ki jih uporabljamo skoraj vsakodnevno. To je tudi alu folija, ki gotovo ne sme manjkati v nobeni kuhinji. V gospodinjstvu je to nepogrešljiv material, pogosto pa se uporablja tudi v drugih okoljih, recimo v profesionalnih kuhinjah gostinskih lokalov ter v obratih proizvodnje in predelave živil. Še dobro torej, da imamo na voljo različne rešitve na tem področju – alu folija je gotovo na prodajnih policah praktično vsake splošne trgovine, najdemo pa jo tudi v ponudbi specializiranih dobaviteljev materialov za delo s hrano.

Tako bodo prišli na svoj račun vsi uporabniki, tudi bolj zahtevni. Pomembno pa je predvsem to, da je alu folija res pri roki, ko jo potrebujemo. Dobro se lahko obnese praktično vsaka aluminijasta folija, tudi kakšni cenejši izdelki, ki so namenjeni običajni rabi v gospodinjstvu. 

Alu folija v primerjavi z drugimi folijami

Pri delu z živili sicer uporabljamo tudi druge folije, ki so prav tako na voljo v zelo široki ponudbi. Priljubljene so recimo še plastične folije, ki jih lahko uporabljamo za pakiranje živil, lahko pa z njimi zapakiramo tudi kakšne druge izdelke, recimo odprte zaloge v shrambi ali skladišču. 

Ima pa alu folija v primerjavi s plastičnimi kar nekaj prednosti. Hitro ugotovimo, da je zelo praktična za pakiranje, saj ohranja svojo obliko in olajša pakiranje sestavin, živil in gotovih jedi. Poleg tega ponuja nekaj toplotne izolacije in tako zavira ohlajanje ali ogrevanje pripravljenih obrokov. Je tudi precej trpežna in odporna.

Vsestranska uporaba alu folije

S temi prednostmi postane alu folija tudi zelo vsestransko uporabna. Ne uporabljamo je le pri pakiranju živil, temveč je uporabna še za mnoge druge naloge v domačem gospodinjstvu, kar lahko s pridom izkoristimo, če imamo folijo pri roki.